Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, πήρε σαφή θέση υπέρ της εξακτίνωσης του Πανεπιστημίου -και υπό την έννοια αυτή ζητά όχι μόνο να μην κλείσουν αλλά να στηριχτούν τα τμήματα σε κάθε πόλη της Περιφέρειας, καθώς επίσης σε Πύργο και Αμαλιάδα- κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και είχε ως πρώτο θέμα τη σχέση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και τη διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της περιοχής.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Φαρμάκης πρότεινε τη διαμόρφωση μίας ισχυρής συμμαχίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού της Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών, που θα λάβει συγκεκριμένο σχήμα και μορφή.

Το θέμα εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χ. Μπούρας και ο αντιπρύτανης, Π. Δημόπουλος, οι δήμαρχοι, Κ. Λύρος (Ι.Π. Μεσολογγίου), Π. Αντωνακόπουλος (Πύργου), Γ. Παπαναστασίου (Αγρινίου), Ι. Λυμπέρης (Ήλιδας) και Δ. Καλογερόπουλος (Αιγιάλειας), καθώς και ο αντιδήμαρχος Πατρέων, Ν. Ασπράγκαθος.

Κατά την εισήγησή του ο περιφερειάρχης περιέγραψε τη σχέση τοπικής κοινωνίας και Πανεπιστημίου ως μία σχέση «win-win», δηλαδή μία σχέση επωφελής και για τις δύο πλευρές, η οποία πρέπει να διέπεται, όπως είπε, από αλληλοϋποστήριξη και αλληλοσεβασμό.

Μοιράσου το άρθρο: