Μένουν στο χωράφι τα κηπευτικά στον Κάμπο της Γαστούνης

“Φρέζαραν τους κόπους τους” οι αγρότες-παραγωγοί κηπευτικών του Κάμπου, και η χρονιά που ξεκίνησε θα είναι καταστροφική για τον πρωτογενή τομέα, αφού τα προϊόντα έμειναν για μια ακόμη φορά αδιάθετα.

Ο μεγαλύτερος καταναλωτής των κηπευτικών, ο κλάδος εστίασης, παραμένει κλειστός, και εκατοντάδες τόνοι κηπευτικών άριστης ποιότητας προκειμένου να σαπίσουν στα χωράφια, φρεζάρονται.

Η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη -ένα στρέμμα μαρούλι έχει περίπου 4.000 φυτά και το κόστος ανά στρέμμα ανέρχεται περίπου στα 500 ευρώ. Η επόμενη μέρα για τους παραγωγούς κηπευτικών είναι πολύ δύσκολη, αφού οι υποχρεώσεις “τρέχουν”, και κύριο αίτημα των αγροτών είναι να υπάρχει οικονομική στήριξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος