Ατυπη συζήτηση αντί συνεδρίασης έγινε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου, αφού δεν παραβρέθηκε ούτε το 1/3 των συμβούλων για να υπάρξει απαρτία. Στη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής υπέβαλε προφορικά «για λόγους αξιοπρέπειας» την παραίτησή του, ελάχιστες ημέρες πριν λήξει η θητεία του, την οποία πάντως δεν έκανε δεκτή (επίσης προφορικά) ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής.
Αφορμή για όλα τα ανωτέρω ήταν το γεγονός ότι το Νομικό Πρόσωπο του Λιμενικού Ταμείου έχει υποβάλει αίτημα τροποποίησης του προϋπολογισμού του, με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων να απουσιάζει για να μην την εγκρίνει. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο εκλεγείς δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος είπε ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, αναφερόμενος στις απουσίες.
Νωρίτερα, ο κ. Βαρουξής είχε πει ότι «ο καθένας κρίνεται για το έργο του κι αν αυτό είναι εξαίρεση για τον Πύργο, τότε ντρέπομαι για την πόλη μου».
Όμως και ο κ. Καράμπελας τόνισε ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει την αγάπη του για τον τόπο.
Ο κ. Αντωνακόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι η θεματολογία των συνεδριάσεων δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη δημοτική αρχή, καθώς μάλιστα οι αποφάσεις μπορούσαν να είχαν ληφθεί σε άπλετο παρελθόντα χρόνο.

 

Μοιράσου το άρθρο: