Τις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ-μεΑ Πύργου “Ηλίανθος”, που βρίσκεται στην περιοχή του Κούβελου, επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Ανδρέα Βγενόπουλο, ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό της Δομής, να ενημερωθεί για τις δράσεις, καθώς και να ξεναγηθεί στον νεοσύστατο χώρο, η λειτουργία του οποίου αποτελεί μια “όαση” για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Το ΚΔΑΠ-μεΑ διαθέτει 15μελές επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό, μέσα σε ένα άνετο, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, ώστε τα παιδιά που θα έρχονται σε αυτό να μπορούν να εξελιχθούν ως προσωπικότητες και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Στόχος είναι να προσφέρει σταδιακή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, που θα μπορέσουν να οδηγηθούν, βαθμιαία, στην πληρέστερη κοινωνική τους ένταξη, νιώθοντας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας -τόσο τα παιδιά όσο και οι οικογένειες τους. Ήδη, στο «Ηλίανθος» λειτουργούν δύο τμήματα -πρωί και απόγευμα- με 25 άτομα σε κάθε τμήμα, ηλικίας από 5 έως 55 ετών.

Μοιράσου το άρθρο: