Για δράση σπείρας επιτήδειων που δρα επιλέγοντας υποψήφια θύματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ζητώντας να τους αποδοθούν χρηματικά ποσά, έκαναν λόγο σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Λάτσειο, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαδημητρίου.

Αναφέρθηκαν στον τρόπο που δρουν επιτήδειοι και τόνισαν ότι σκοπός τους είναι να δημοσιοποιηθεί το θέμα και να προστατευτούν πιθανά νέα θύματα, αφού οι δράστες έχουν ήδη «ενοχλήσει» αρκετούς επιχειρηματίες της περιοχής, όπου σε τουλάχιστον μια περίπτωση κατάφεραν να αποσπάσουν ποσό 2.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος «δεν είχαμε αντιληφθεί αρχικά ότι πρόκειται για μια εθνικής εμβέλειας επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών κατά τον ίδιο τρόπο από μια σπείρα που κινείται σε όλη τη χώρα και αφορά την αντιποίηση της ιδιότητας των αντιδημάρχων Οικονομικών σε Δήμους» και εξήγησε πως οι δράστες, υποδυόμενοι μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας αντίστοιχους αντιδημάρχους Οικονομικών, ζητούν χρήματα και οικονομικές απολαβές από επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν εμπορικές συναλλαγές με το δήμο.

Μοιράσου το άρθρο: