Δύο σχολεία της Ηλείας, το δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου και το νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας, που συμμετέχουν σε πρωτοποριακά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, επισκέφτηκε χθες, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, η αρμόδια Υφυπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη.

«Τα παιδιά περίμεναν με αγωνία να γυρίσουν στα σχολεία τους με τις νέες συνθήκες. Και πρέπει να συνηθίσουν στο θέμα της μάσκας, και εγώ είδα ένα χαμόγελο το οποίο μπορεί να μην έβλεπα μέσα από τη μάσκα, αλλά το έβλεπα στα μάτια τους. Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουν τα παιδιά στη σχολική τάξη και για λόγους παιδαγωγικής αξίας και ψυχοκοινωνικής  και βέβαια θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, θα βάλουμε όλοι πλάτη στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, για να είναι όσο πιο ομαλή γίνεται αυτή η επιστροφή. Με δυσκολίες βέβαια, αλλά πιστεύω όλα κύλησαν ομαλά σε όλη την Ελλάδα την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς» τόνισε στην δήλωσή της  η κα Ζαχαράκη.

Η Υφυπουργός  Παιδείας  πήγε σε όλους τους χώρους και τις αίθουσες διδασκαλίας και εκεί μίλησε με τους μικρούς μαθητές συγχαίροντας παιδιά και εκπαιδευτικούς για την τήρηση όλων των μέτρων.

Μοιράσου το άρθρο: