Οι σχολικές μονάδες αποτελούν τους πιο ασφαλείς χώρους αποτροπής μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού, διαβεβαιώνουν οι προϊστάμενοι Εκπαίδευσης των Σερρών, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας, Ευαγγελία Τανταλάκη, και επιβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημήτρης Σιαμάγκας, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών.

Ο κ. Σιαμάγκας κατηγορηματικά δήλωσε πως τα σχολεία είναι θωρακισμένα έναντι του ιού, διότι έχει εξασφαλιστεί όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός και τα υλικά, οι καθαρίστριες είναι απολύτως συνειδητοποιημένες για το ποια είναι η αποστολή τους, όπως και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ακολουθούν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Εξήγησε πως υπήρξαν κρούσματα (εισαγόμενα) τα οποία δε διαδόθηκαν αλλά απομονώθηκαν άμεσα, και έτσι μέχρι τώρα υπάρχουν καλά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι απολυμάνσεις δύο φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων και μία στο τέλος της λειτουργίας τους. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας σημείωσε πως ως θετικό προσμετράται το γεγονός πως παρατάθηκε το ωράριο εργασίας των καθαριστριών από τρεις σε πέντε ώρες, σημειώνοντας πως οριστική λύση θα δοθεί στο θέμα με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού -κάτι που σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Μοιράσου το άρθρο: