Αρνητικό στην ελονοσία ήταν το αποτέλεσμα των εξετάσεων  του  60χρονου κατοίκου Σιδηροκάστρου, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών από την προηγούμενη Πέμπτη. Το πόρισμα αυτό προέκυψε μετά από εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν σε  δείγματα  που εστάλησαν στον ΕΟΔΥ  και διαπιστώθηκε της Δευτέρα ότι τα αποτελέσματα είναι αρνητικά στην ελονοσία .

Ο 60χρονος αγρότης την προηγούμενη εβδομάδα προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, όπου τα συμπτώματα οδήγησαν τους γιατρούς στην διενέργεια  δοκιμασίας ταχείας διάγνωσης(rapid test ) η οποία και βγήκε θετική, όπως ακολούθως συνέβη και στο Νοσοκομείο. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το ιατρικό προσωπικό και του χορηγήθηκε η απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή.
Ταυτόχρονα, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της  Περιφερειακής Ενότητα Σερρών  και του Δήμου Σιντικής για τις απαραίτητες δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν  την Παρασκευή και το Σάββατο  .
Σε ανακοίνωση της Π.Ε Σερρών, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος απευθύνει ευχαριστίες προς το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σιδηροκάστρου και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για την άμεση ανταπόκριση και την υπευθυνότητα με την οποία χειρίστηκαν το περιστατικό.

Μοιράσου το άρθρο: