Σε πραγματικό θρίαμβο εξελίχθηκε η συμμετοχή των Σερραίων αθλητών στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων που πραγματοποιήθηκαν στα Γιάννινα.

Οι αθλητές του Κώστα Γκαρίπη και του Βασίλη Κωνσταντινίδη κατέκτησαν 49 μετάλλια, τα 31 από αυτά χρυσά, 11 κύπελλα και πέτυχαν 17 Πανελλήνια ρεκόρ.

Πρόσωπο των αγώνων ήταν ο Άμο Μισακιάν

Πρόσωπο των αγώνων ήταν ο Άμο Μισακιάν. Ο αθλητής του Κρόνου Σερρών μετά το θρίαμβο του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λας Βέγκας κυριάρχησε και στα Πανελλήνια πρωταθλήματα δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει σημειώνοντας έξι πανελλήνια ρεκόρ (τα οποία τα βελτίωσε 17 φορές κατά διάρκεια του αγώνα του). Στο αρασέ σήκωσε 133 κιλά, στο ζετέ 170κ. και στο σύνολο με 303 κιλά στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος. Τα Πανελλήνια ρεκόρ στους Παίδες ήταν 119κ., 146κ., 262κ.. Στους Εφήβους 126κ., 152κ., 275κ. και στους Νέους Άνδρες στο ζετέ το ρεκόρ ήταν 165κ. και στο σύνολο 294κ.

Η Χριστίνα Τερζή με τους προπονητές της

Στους πρώτους στην Ελλάδα

Οι τρεις Σερραϊκοί σύλλογοι (Κρόνος Σερρών, Μέγας Αλέξανδρος Σερρών, Πλάτων Σερρών) κατέκτησαν την 6η θέση στην Ελλάδα στους παίδες και την 6η θέση στους Νέους άνδρες. Μάλιστα αν η Σερραϊκή άρση βαρών εκπροσωπούνταν μόνο από ένα σύλλογο τότε  αυτός θα βρίσκονταν στην κορυφή της Πανελλήνιας κατάταξης κάτι που δείχνει την εκπληκτική δουλειά που κάνουν οι Βασίλης Κωνσταντινίδης και Κώστας Γκαρίπης που διατηρούν τη Σερραϊκή άρση βαρών στην ελίτ του αθλήματος. Κάτι που έκαναν ως αθλητές, το κάνουν τώρα ως προπονητές.

Ο Λάμπρος Βαβατζιάνης

Κώστας Γκαρίπης: «Σε ανοδική πορεία»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των αθλητών του δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Κώστας Γκαρίπης: «Ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με πάρα πολλές συμμετοχές. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τόσες συμμετοχές σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι αθλητές μας σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις. Όλα τα παιδιά από τις Σέρρες κατάφεραν το καλύτερο δυνατό στους αγώνες. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και τα πήγαν πολύ καλά. Γενικά στην Ελλάδα η άρση βαρών βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ο στόχος μας είναι να στείλουμε το Σεπτέμβριο δύο παιδιά στο Πανευρωπαϊκό παίδων, τους Άμο Μισακιάν και Χρήστο Χριστοφορίδη.

Χριστοφορίδης και Καραδημητρίου

Συγκινημένος και ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιτυχίες των αθλητών του δήλωσε και ο Βασίλης Κωνσταντινίδης που τόνισε: «Είμαι περήφανος γι΄αυτήν την ομάδα. Σας ευχαριστούμε όλους όσοι είστε κοντά μας».

Η Σερραϊκή αποστολή πριν τους αγώνες. Επέστρεψε με πολλά μετάλλια και ρεκόρ από τα Γιάννινα
Η Κατερίνα Τασάκη
Ο Νίκος Σεραφειμίδης
Ο Γιάννης Κλιάμπας
Η Μαρία Κεραμιτσή

 

Μοιράσου το άρθρο: