Την εκ νέου υποψηφιότητα του στις εκλογές της Ε.Π.Σ. Σερρών ανακοίνωσε με συνέντευξη του στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο Αθανάσιος Χατζηπαντελής.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Σερρών αποκάλυψε οι εκλογές θα γίνουν στις 16 Ιανουαρίου, υπογράμμισε ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έχει «κλείσει» το ψηφοδέλτιο του έχοντας σε αυτό και νέα πρόσωπα, δήλωσε ικανοποιημένος από το έργο του αυτά τα τέσσερα χρόνια και τόνισε ότι θα ζητήσει την ψήφο των σωματείων για να το ολοκληρώσει, με μεγάλο στόχο και όραμα να ξαναγίνει μεγάλη η Ένωση από αριθμό σωματείων «αν καταφέρουμε και φτάσουμε τα 60 σωματεία του χρόνου θα κάνω ότι χρειαστεί για να γίνουν τα επόμενα χρόνια 100». Για το αρνητικό ιστορικό με τη συμμετοχή μόνο 49 σωματείων φέτος στο πρωτάθλημα o Αθανάσιος Χατζηπαντελής είπε: «δυστυχώς όταν το θέμα ξεφεύγει από τα ποδοσφαιρικά όρια, δε μπορείς να κάνεις και πολλά. Μόλις την περσινή χρονιά, οι Σέρρες αναδείχθηκαν ο φτωχότερος νομός της Ελλάδας στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Είναι εντυπωσιακό όταν το ακούς και προφανώς θα επηρεάσει άμεσα και τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Και σίγουρα δεν είναι μόνο Σερραϊκό φαινόμενο. Τις πολλές αποχωρήσεις σωματείων τις αντιμετωπίζουν όλες οι Ενώσεις, από τη Θεσσαλονίκη που πάντα ήταν επίσης δυνατή και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Μόνο φέτος είδαμε τουλάχιστον 4-5 συγχωνεύσεις σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής στην Ελλάδα και πολλές αποχωρήσεις. Εμείς προσπαθούμε να δίνουμε κίνητρα στα σωματεία, να τα ελαφρύνουμε οικονομικά, να αναβαθμίσουμε το προϊόν και ξέρετε πόσα πράγματα έχουμε κάνει για αυτό, αλλά η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την πανδημία έχουν καταστροφικά αποτελέσματα».

Για το πιο σημαντικό έργο του αυτήν την τετραετία ο Αθανάσιος Χατζηπαντελής τόνισε ότι είναι αυτό που είχε θέσει ως προτεραιότητα δηλαδή η παρουσία γιατρών στα γήπεδα και η προσφορά φορητών φαρμακείων πρώτων βοηθειών στα σωματεία αλλά οι αλλαγές στη διαιτησία που έδιωξαν την καχυποψία από το Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Μάλιστα τόνισε ότι έχει άριστη συνεργασία με την Επιτροπή διαιτησίας και το σύνδεσμο διαιτητών και ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα παράπονα από τις ομάδες τα τελευταία χρόνια.

Ο Αθανάσιος Χατζηπαντελής συμφώνησε ότι είναι ανησυχητική η κατάσταση με τη μη δήλωση συμμετοχής Σερραϊκών ομάδων στη Γ εθνική, δικαιολόγησε τους παράγοντες των ομάδων λόγω των πολλών προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία ενώ εξέφρασε τη χαρά του και την ικανοποίηση του για την επιστροφή του Πανσερραϊκού στις επαγγελματικές κατηγορίες ευχόμενος να επιστρέψει εκεί που ανήκει στην Α εθνική ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου που έχει να παρουσιάσει εξαιρετικές παρουσίες στη Γ εθνική κατηγορία. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Σερρών χαρακτήρισε «ήρωες» τους παράγοντες των σωματείων και ευχήθηκε σε αυτούς, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές να είναι μια καλή χρονιά.

Μοιράσου το άρθρο: