Το «πράσινο φως» για την ανακατασκευή της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου από τον Δήμο Σερρών έδωσε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αφού εξέτασε την αίτηση αναθεώρησης της απόφασης του VI Τμήματός του -που κατέθεσε  τον περασμένο Μάιο ο Δήμος Σερρών – την έκανε αποδεκτή και αποφάνθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης του έργου ανακατασκευής της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών με τον ανάδοχο, γεγονός που σημαίνει την άμεση έναρξη των εργασιών .

 «Με άλλα λόγια η Ολομέλεια έκρινε ότι η επίμαχη επένδυση προϋπολογισμού 450.000 ευρώ αφορά στη δημιουργία έργου υποδομής για την αναβάθμιση της πίστας και όχι συντήρησης και άρα η αναληφθείσα από τον Δήμο δαπάνη δεν αποτελεί έμμεση επιχορήγηση προς τη δημοτική ανώνυμη εταιρεία, όπως αναλύεται στην αίτηση αναθεώρησης» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Σερρών  Αλέξανδρος Χρυσάφης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για τον εκσυγχρονισμό του Αυτοκινητοδρομίου.

Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ.Χρυσάφης δήλωσε πως ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για στρατηγικό επενδυτή διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον δημόσιο χαρακτήρα του Αυτοκινητοδρομίου.

«Το Αυτοκινητοδρόμιο αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο και θα πρέπει να αξιοποιηθεί η προστιθέμενη αξία του από ανθρώπους της αγοράς, που γνωρίζουν το αντικείμενο και μπορούν να το διαχειριστούν προς όφελος των Σερρών πολιτών. Δεν θα το παραχωρήσουμε εν λευκώ, αλλά ούτε και θα το αφήσουμε να λειτουργήσει ως «μαγαζάκι» των λίγων, όπως λειτούργησε παλαιότερα» ξεκαθάρισε ο  Δήμαρχος Σερρών.

Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων: «Απόφαση δικαίωσης»

Ως θετική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου της αναβάθμισης και της ασφάλειας της πίστας του αυτοκινητοδρομίου, που δικαιώνει όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές για τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Σερρών διέθεσε χρήματα και υλοποίησε αναπτυξιακά έργα μέχρι τώρα στο αυτοκινητοδρόμιο, χαρακτηρίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η δημοτική παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων». Με ανακοίνωσή της κάνει ιδιαίτερη μνεία στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής του Π. Αγγελίδη, υπογραμμίζοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση όχι μόνο δικαιώνει την προηγούμενη δημοτική αρχή για την απόφασή της να διαθέσει από τη Σ.Α.Τ.Α. του Δήμου Σερρών 450.000 ευρώ για ένα έργο που θα κάνει το αυτοκινητοδρόμιο πιο ελκυστικό και πιο ανταγωνιστικό, αλλά δικαιώνει και τον αγώνα τριών ετών της προηγούμενης δημοτικής αρχής για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου, ξεκινώντας από το 2017 με την εκπόνηση της μελέτης, μέχρι την ανάδειξη του εργολάβου στις 29 Αύγουστου 2019.

Μοιράσου το άρθρο: