Πλούσιο θέαμα υπόσχονται τα μεγαλύτερα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα πάρουν μέρος στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MotoCross που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου στην πίστα motocross που βρίσκεται μέσα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Περισσότεροι από 120 αναβάτες, οι καλύτεροι από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά κι ένας Σουηδός που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος στον αγώνα ο οποίος διοργανώνεται από την Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Σερρών (Λ.Α.Μ.Σ.) και το Serres of Road Premio Club.

Πίστα MotoCross «Δημήτριος Ξανθόπουλος»

Τη μνήμη ενός ανθρώπου με σημαντική προσφορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, από τους πρωτοπόρους του αθλήματος στις Σέρρες αλλά που δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας θα τιμήσει η διοίκηση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών δίνοντας το όνομα του στην πίστα του MotoCross. Ο λόγος για τον Δημήτριο Ξανθόπουλο, τον θρυλικό «Μπούλη» όπως τον γνώριζαν όλοι στις Σέρρες και στο χώρο του Ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η τελετή ονοματοδοσίας της πίστας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, κι ενώ το πρωτάθλημα MotoCross θα βρίσκεται σε εξέλιξη, και κατά τη διάρκεια της  θα αποκαλυφθεί και η σχετική επιγραφή, ως ελάχιστη αναγνώριση για την συνεισφορά του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το πρόγραμμα ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στις 11 και ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής στις 5.

Η πίστα motocross του Αυτοκινητοδρομίου

Καλύπτει πλήρως τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (F.I.M.), για Διεξαγωγή διεθνών αγώνων και πρωταθλημάτων.

Η χωροθέτηση της πίστας είναι εντός του χώρου του αυτοκινητοδρομίου Σερρών ώστε να χρησιμοποιούνται από κοινού κάποια έργα υποδομής, μέτρα προστασίας χρηστών και περιβάλλοντος, όπως τα paddocks και η μεγαφωνική εγκατάσταση σε αυτά, η λουτήρες ατομικής υγιεινής και τα WC αγωνιζομένων, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, το εξοπλισμένο ιατρείο, ο χώρος στάθμευσης οχημάτων και η προστασία του χώρου.

Τηρήθηκαν οι προδιαγραφές για πίστες MotoCross όπως διατυπώνονται στον διεθνή κανονισμό 048.1 της F.I.M. ,ώστε να εξυπηρετούνται αγώνες του Εθνικού αλλά και Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων. Το μήκος της πίστας ανέρχεται στα 1762 μ. και το πλάτος διαδρομής στα 8-9μ. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της πίστας είναι επιλεγμένο χώμα (χωρίς πέτρες) αναμεμειγμένο με άμμο και άργιλο για την ασφάλεια των αναβατών.

 

Μοιράσου το άρθρο: