Αχτίδα αισιοδοξίας διαφαίνεται από τον αριθμό και την κατάσταση υγείας των νοσηλευομένων από covid19 στο Νοσοκομείο Σερρών, σε σχέση με προηγούμενες ημέρες σύμφωνα με τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Δημήτρη Μπαλαξή.

Ο κ. Μπαλαξής μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών είπε πως τις τελευταίες ώρες νοσηλεύονται 112 άτομα θετικοί στον covid19, 15 διασωληνωμένοι, δυστυχώς υπήρξαν δύο θάνατοι, έγιναν πέντε εισαγωγές και δόθηκαν εννέα εξιτήρια. «Τα νούμερα αρχίζουν και βελτιώνονται όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, το επόμενο 10ημερο κρίσιμο» είπε ο κ. Μπαλαξής.

«Δεν υπάρχει έλλειψη οξυγόνου για τους ασθενείς»

Σχετικά με το θέμα της επάρκειας οξυγόνου για όλους τους ασθενείς ο κ. Μπαλαξής τόνισε πως όταν οι απαιτήσεις είναι πολύ αυξημένες είναι λογικό να πέφτει η πίεση στο σύστημα, διότι οι εγκαταστάσεις και το διαμέτρημα αυτών δεν είχαν σχεδιαστεί για τέτοιες ανάγκες. Κατηγορηματικά δήλωσε όμως πως δεν υπάρχει έλλειψη οξυγόνου για τους ασθενείς. «Εκεί που υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις βρίσκουμε τρόπο, καταρχάς δεν χρειάζονται όλοι οι ασθενείς την ίδια ποσότητα οξυγόνου δίνουμε διπλή παροχή εκεί που χρειάζεται και ο άλλος ασθενής που δεν χρειάζεται καθόλου δεν του δίνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα γίνεται η τοποθέτηση κάποιων συμπιεστών για να αυξηθεί η παροχή, αλλά για να καλυφθεί 100% πρέπει να γίνει καινούργια εγκατάσταση, που απαιτεί πολύ χρόνο. Τέλος παρακάλεσε να σταματήσουν όσοι δημιουργούν αίσθηση φόβου στον κόσμο με δηλώσεις τους κυρίως στο διαδίκτυο ότι δεν εξυπηρετούνται άλλα περιστατικά εκτός κορονοϊού, ξεκαθαρίζοντας πως εξυπηρετούνται τα πάντα με πάρα πολύ μεγάλη ασφάλεια.

Μοιράσου το άρθρο: