Στην μαρτυρική κοινότητα των Νέων Κερδυλίων του Δήμου Αμφίπολης «ταξίδεψε» σήμερα η εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» της ΕΡΤ Σερρών. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί του σταθμού φιλοξενήθηκαν στο διθέσιο δημοτικό σχολείο της περιοχής, που για ένα δίωρο μετατράπηκε σε ραδιοφωνικό στούντιο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου διαμόρφωσαν τη θεματολογία της εκπομπής παρουσιάζοντας την πλούσια δράση τους, ενώ παράλληλα συμμετείχαν σ’ ένα άτυπο, αλλά βιωματικό εργαστήρι παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής.

Τα κάλαντα του Λαζάρου, ποιήματα και έθιμα του Πάσχα, τραγουδάκια εορταστικά, αλλά και αγγλόφωνα, δράσεις φιλαναγνωσίας, αναφορές στην καθημερινή ζωή του χωριού και στην πλούσια ιστορία του, αποτέλεσαν τον κεντρικό άξονα της θεματολογίας. Ξεχωριστή η συμμετοχή των μαθητών του νηπιαγωγείου. Μόλις  πέντε παιδάκια, μέσα ελάχιστο χρόνο και με μοναδικό τρόπο προετοίμασαν τους ακροατές για την εορτή του Πάσχα και τους ενημέρωσαν για τα έθιμα της Μ. Εβδομάδας και της Λαμπρής.

Στην εκπομπή συμμετείχαν οι Προϊσταμένες του Δημοτικού Σχολείου Στέλλα Νικηφόρου και του Νηπιαγωγείου Ν. Κερδυλίων Στέλλα Παπαχαραλάμπους, η εκπαιδευτικός Θάλεια Κυρμελή, οι καθηγητές αγγλικών Αφροδίτη Κατσιά και Φυσικής Αγωγής Αθανάσιος Σίμου, όπως επίσης και ο  Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Παιδαγωγικής Ευθύνης Δημήτρης Στεφανίδης.

Ιδιαίτερη αναφορά στο πλούσιο εκπαιδευτικό έργο που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο, έκανε κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο ιστορικός Γιώργος Κυρμελής, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα λειτουργίας του δημοτικού σχολείου σε μία μικρή κοινότητα ως «αχτίδα» αισιοδοξίας, πηγή ζωντάνιας και απόδειξη συνέχειας της τοπικής κοινωνίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κωνσταντίνα Kουντουράκη.

Αναμφίβολα ήταν μια διαφορετική εκπομπή τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ακροατές της ΕΡΤ Σερρών και  μια μοναδική εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια και οι παρεμβάσεις των ακροατών στο στούντιο, κυρίως από τους ετεροδημότες της περιοχής που άκουγαν την εκπομπή μέσω διαδικτύου και τους «ξυπνούσε» μνήμες των σχολικών τους χρόνων, στην αυλή με θέα τη θάλασσα.

Την εκπομπή επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Δέσποινα Γιαννακίδου και Θάλεια Καμπουρίδου. Υπεύθυνος στην ρύθμιση του ήχου ήταν από τα Ν.Κερδύλια ο Κορνήλιος Λαζαρίδης, ενώ  στην κονσόλα της ΕΡΤ Σερρών ήταν ο Θάνος Παπουτσής. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής έγινε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή της ΕΡΤ 3 «Επικοινωνία», ενώ σχετικά ρεπορτάζ με αποσπάσματα της εκπομπής και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της θα προβληθούν στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 και ΕΡΤ 3 αποδεικνύοντας ότι η ΕΡΤ είναι ΠΑΝΤΟΥ!

 

Μοιράσου το άρθρο: