Την μόνιμη διεξαγωγή των αγώνων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «F1 in Schools» στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών θα διεκδικήσει το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή. Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την εκδήλωση βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο και τη διοίκηση του Αυτοκινητοδρομίου, των μελών των ομάδων των σερραϊκών σχολείων που διακρίθηκαν στον φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό.

«Θέλουμε να καταστήσουμε τον χώρο του Αυτοκινητοδρομίου μόνιμο χώρο διεξαγωγής του αγώνων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools»,  δήλωσε -μεταξύ άλλων-  ο κ.Χρυσάφης , οποίος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σημειώνοντας ότι έχουν καταφέρει να εμνπεύσεουν τους μαθητές τους , παντρεύοντας τη μάθηση με τη διασκέδαση.

Ποιοι βραβεύτηκαν

Στους αγώνες ξεχώρισαν το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών (G-Max), το 20ο Δημοτικό Σχολείο (boom fasters) και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών (Zoom Past Wheels), το Δημοτικό Σχολείο Αλιστράτης (Speed Riders).

Η ομάδα «G-Max» του 3ου Γενικού Λυκείου κατέλαβε την πρώτη πανελλήνια θέση μεταξύ των δημόσιων σχολείων στον διαγωνισμό και θα συμμετάσχει στους παγκόσμιους τελικούς που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2021 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενώ πρωταθλήτρια ομάδα στην κατηγορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναδείχθηκε η «Boom Fasters» από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Η ομάδα «Zoom Past Wheels» από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών κατέκτησε χρυσό βραβείο στα Education Leaders Awards 2020 στην ενότητα STEM κυκλοφοριακή αγωγή. Οι «Speed Riders» από τo Δημοτικό Σχολείο Αλιστράτης δραστηριοποιήθηκαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα STEM και κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Μοιράσου το άρθρο: