Είναι ο αρχηγός και πρώτος σκόρερ του Πανσερραϊκού. Πέτυχε το πρώτο του γκολ φορώντας τη φανέλα με το «λιοντάρι» στο στήθος σε ηλικία 18 ετών και φέτος, δέκα χρόνια μετά, οδηγεί με τα τέρματα του τους «κόκκινους» και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο Δημήτρης Γκούρτσας με 12 γκολ στο πρωτάθλημα και τρία στο κύπελλο (έφτασε τα 40 με τη φανέλα του Πανσερραϊκού) μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την φετινή χρονιά και την … επανεκκίνηση του συλλόγου, για την οποία νιώθει ιδιαίτερα περήφανος αφού έχει συμμετοχή και ο ίδιος σε αυτήν.

Ο Δημήτρης Γκούρτσας μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για το πώς είναι να έχει προπονητή έναν πρώην συμπαίκτη του, τον Άγγελο Διγκόζη:

«Σίγουρα, νιώθεις ότι τον γνωρίζεις καλύτερα. Δηλαδή, δεν είναι κάποιος που δεν έχεις συνεργαστεί μαζί του πουθενά. Είναι σημαντικό ότι τον γνωρίζεις ως άνθρωπο.  Προπονητικά κι όλα τα υπόλοιπα τα βλέπεις στην πορεία. Ήμασταν συμπαίκτες στον Πανσερραϊκό και τον είχα  προπονητή για ένα διάστημα στην Παναχαϊκή».

Για την μεταμόρφωση του Πανσερραϊκού με τον Άγγελο Διγκόζη με την ομάδα να πετυχαίνει πολλά γκολ σε κάθε παιχνίδι της:

«Ναι, σίγουρα αν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι στην Αλεξανδρούπολη που ο κόουτς ήταν λίγες μέρες στην ομάδα, από εκεί και πέρα νομίζω ότι βλέπουμε μια ομάδα η οποία είναι… «μέρα με τη νύχτα» με τα προηγούμενα παιχνίδια. Σίγουρα, αυτό που έκανε ο κόουτς ήταν να μας δώσει να καταλάβουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε, ότι υπάρχει μόνο ένας στόχος κι αυτός είναι η άνοδος. Δεν βλέπουμε τίποτα άλλο πέρα από τους τρεις πόντους σε κάθε παιχνίδι και νομίζω ότι από την πρώτη μέρα κατάφερε να μας το περάσει αυτό σε όλους και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στο γήπεδο».

-Για τα συνεχόμενα γκολ που πετυχαίνει ο ίδιος:

«Είναι αποτέλεσμα όλης της ομάδας. Η ομάδα έχει αρχίσει να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Σε όλα τα παιχνίδια είχε εξαιρετική παρουσία και στους αγώνες τις περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουν έχουν οι επιθετικοί κι εγώ είμαι επιθετικός».

-Αν φέτος που είναι πολύ πιο ώριμος και ο πιο παλιός παίκτης του Πανσερραϊκού πιστεύει ότι «χρωστάει» κάτι στην ομάδα, που δεν μπόρεσε λόγω των συνθηκών να το δώσει τα προηγούμενα χρόνια:

«Νομίζω πως ναι. Σίγουρα έχω ζήσει αρκετές στεναχώριες στην ομάδα είτε με τον υποβιβασμό την πρώτη χρονιά, είτε την επόμενη που η ομάδα δεν ανέβηκε, είτε πρόπερσι με τον τραυματισμό και τον υποβιβασμό της ομάδας και νομίζω ότι αυτό που λες ότι χρωστάω κάτι, ναι χρωστάω μια επιτυχία η οποία θα είναι η αρχή της νέας εποχής του Πανσερραϊκού. Από πέρυσι βλέπουμε ότι υπάρχει ένας Πανσερραϊκός νοικοκυρεμένος, με τη διοίκηση να δείχνει ότι τον στόχο που έχει θέσει, δεν το κάνει μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις. Οπότε, νομίζω ότι χρειάζεται μια επανεκκίνηση και νιώθω περήφανος που σε αυτήν την επανεκκίνηση του Πανσερραϊκού συμμετέχω κι εγώ γιατί πολλές φορές υπάρχουν ομάδες και ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι στις επιτυχίες και τις απολαμβάνουν αλλά υπάρχουν και παίκτες που ξεκινάνε από το μηδέν με μια ομάδα.  Εγώ νιώθω περήφανος που στον Πανσερραϊκό ξεκινάμε, στην ουσία, από τον πάτο,  από την χαμηλότερη κατηγορία και προσπαθούμε να αναγεννήσουμε και πάλι την ομάδα μας. Εγώ έτσι το βλέπω κι όταν πέρυσι τον Ιανουάριο είχα έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας δεν κοίταξα ούτε τι κατηγορία είναι, ούτε το χρηματικό, ούτε τίποτα. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να ξανά σταθεί στα πόδια της».

-Για τις ιδανικές συνθήκες που υπάρχουν φέτος στην ομάδα:

«Φυσικά κι όχι μόνο φέτος που η ομάδα ξεκίνησε με στόχο αποκλειστικό την άνοδο αλλά και πέρυσι που ήταν μια χρονιά μεταβατική και χωρίς κάποιον ουσιαστικό στόχο και χωρίς μεγάλες βλέψεις, η ομάδα οργανωτικά ήταν στο ίδιο επίπεδο».

Για το ότι πρέπει να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο:

«Σίγουρα, όλοι το θέλουν αυτό. Το θέλει η διοίκηση, το θέλουν οι παίκτες, το θέλουν οι προπονητές, απλά νομίζω ότι ο κόσμος χρειάζεται τον χρόνο του για να πεισθεί ότι ο Πανσερραϊκός είναι σοβαρός, νοικοκυρεμένος και ότι οι στόχοι του μπορούν να υλοποιηθούν γιατί έχει ζήσει αποτυχίες τα προηγούμενα χρόνια και σίγουρα χρειάζεται χρόνο για να έρθει κοντά μας. Όπως είπε ο κόουτς τους θέλουμε, αν ήταν 300 στη Χρυσούπολη, στη Δράμα αν γίνεται να είναι χίλιοι. Νομίζω ότι σιγά σιγά θα το καταφέρουμε αυτό».

-Για το ποιοτικό ρόστερ της ομάδας:

«Ναι, θεωρώ ότι οι κινήσεις που έχουν γίνει από τη διοίκηση αποδεικνύουν τους στόχους που έχουν θέσει. Όλα τα παιδιά στην ομάδα, έχουμε κάνει ένα σύνολο, μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε».

-Για το αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σταματήσει τον φετινό Πανσερραϊκό:

«Νομίζω ότι όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό που θα σου πω, είναι αυτό που λένε, μόνο ο κακός μας εαυτός. Μόνο να είμαστε σε κακή μέρα εμείς, μόνο κάτι τέτοιο μπορεί να σταματήσει την ομάδας μας».

-Για το ταλέντο των νέων παικτών της ομάδας:

«Αν εξαιρέσεις τους τρεις τέσσερις  παίκτες που είμαστε λίγο μεγαλύτεροι ηλικιακά, βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά τα οποία θα μπορέσουν να κάνουν αρκετά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και το θετικό είναι ότι η ομάδα χτίζει πάνω σε αυτά τα παιδιά και είναι ξεκάθαρο αυτό γιατί πέρυσι ο Αποστολόπουλος μπήκε σε ηλικία 15 ετών κι έκανε 30 παιχνίδια. Βλέπουμε ότι σιγά σιγά μπαίνουν και τα υπόλοιπα παιδιά που έρχονται από πίσω όπως ο Μασκανάκης, ο Σοφιανός, ο Κιουσεκτσίδης, να μην ξεχάσω κάποιο παιδί και το αδικήσω. Βλέπουμε ότι παίρνουν τις ευκαιρίες τους και η ομάδα χτίζει πάνω σε αυτά τα παιδιά και αυτό νομίζω είναι και τα σωστό».

 -Για το Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανδραμαϊκό:  

«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί βλέπουμε ότι η ομάδα του Πανδραμαϊκού είναι ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και όπως την έχουμε παρακολουθήσει είναι μια πολύ καλή ομάδα. Νομίζω ότι αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε θα πάρουμε τους τρεις πόντους και θα φύγουμε. Νομίζω ότι αν γίνει αυτό, θα κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς το στόχο μας».

 

Μοιράσου το άρθρο: