Επιστροφή στην κανονικότητα από την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, για το Κέντρο Υγείας Στρυμονικού, καθώς τίθεται και πάλι σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση, όπως και τα Σαββατοκύριακα.

«Με απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης,  είχε ανασταλεί  για δύο μήνες η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας με στόχο να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, το προσωπικό του οποίου έδωσε τιτάνια μάχη για την αντιμετώπιση των ασθενών με κορονοϊό. Ευτυχώς αποσυμφορήθηκε η κατάσταση και επανέρχεται το Κέντρο Υγείας μας σε πλήρη λειτουργία, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή», δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Στρυμονικού, Χρήστος Τυριακίδης.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε πληροφόρηση για τη μη λειτουργία του Κέντρου από τις 3 το μεσημέρι και μετά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Στρυμονικού στο διάστημα αυτό υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις ασθενών που μετέβησαν εκεί και μάλιστα από τα γύρω χωριά και βρήκαν κλειστή την πόρτα του, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια είτε από το Κ.Υ. Ηράκλειας είτε από το Γενικό Νοσοκομείο.

«Η λειτουργία του Κ.Υ. Στρυμονικού είναι σημαντική αφενός γιατί εξυπηρετεί τις ανάγκες πολλών κοινοτήτων με πληθυσμό μεγάλης ηλικίας και αφετέρου γιατί είναι το μοναδικό στον άξονα Θεσσαλονίκης-Σέρρες», υποστηρίζει ο κ. Τυριακίδης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητας συνέχισης της λειτουργίας του.

Μοιράσου το άρθρο: