φωτο αρχείου

Κλειστές  θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες της Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Σερρών,  καθώς και των κλειστών γυμναστηρίων αυτών και όλων των υπολοίπων δημοτικών αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, λόγω  προληπτικής απολύμανσης, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Σερρών. Η απολύμανση, θα γίνει από ειδικά συνεργεία την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαρτίου, οπότε και στο διάστημα αυτό τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 14 και 15 Μαρτίου.

Ο Δήμος Σερρών προχώρησε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν την Κοινή Υπουργική Απόφαση 15954/8.03.2020 ΦΕΚ 726/Β΄/ 8.03.2020  «Επιβολή των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις, της λειτουργίας χώρων διενέργειας συνεδριακών εκδηλώσεων και της λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)», η οποία συντάχθηκε μετά την από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Επίσης  αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών πολιτιστικών και αθλητικών τμημάτων παιδιών και ενηλίκων από 10 Μαρτίου έως 22 Μαρτίου 2020.

Την αναστολή λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, καθώς και όλων των διοργανώσεων που αυτό φιλοξενεί, έως τις 22 Μαρτίου 2020.

Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), που αφορά ειδικά τους χώρους συνεύρεσης  των ηλικιωμένων από 10 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2020.

 

Μοιράσου το άρθρο: