Με αίτημα την ακύρωση των αποφάσεων της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, προσφυγή κατά της εγκυρότητάς της κατέθεσαν στα γραφεία του παραρτήματος Σερρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων» και « Δύναμη Σερραίων», Θεόδωρος Αραμπατζής και Αριάδνη Παπαφωτίου, αντίστοιχα. Το κείμενο της εννεασέλιδης προσφυγής συνυπογράφουν και οι εκλεγμένοι στο δημοτικό συμβούλιο σύμβουλοι της Δημοτικής Πρωτοβουλίας.

«Πρόκειται για μια άστοχη, άκαιρη και επιπόλαιη ενέργεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής να μετατρέψει την τακτική συνεδρίαση σε κατεπείγουσα, καθώς κανένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης να αιτιολογούν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της συνεδρίασης. Δεν μπορούμε να δεχτούμε το παράτυπο της διαδικασίας. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε μιλώντας την ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας, Θεόδωρος Αραμπατζής, εκτιμώντας ότι η προσφυγή θα δικαιωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ανυπόστατο χαρακτηρίζει από την πλευρά της το κατεπείγον της συνεδρίασης η επικεφαλής της «Δύναμης Σερραίων», Αριάδνη Παπαφωτίου, επιρρίπτοντας ευθύνες  στη δημοτική αρχή για αμέλεια και ερασιτεχνισμό.

 «Η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την βοήθεια πρόθυμων συμμάχων εντός του ΔΣ, έκαναν λάστιχο τόσο τον κανονισμό λειτουργίας όσο και τον νόμο ‘Κλεισθένης’. Οι δημοτικοί σύμβουλοι σύρθηκαν σε μία κατ’ επίφαση ‘κατεπείγουσα συνεδρίαση’ του Σώματος για να αποφασίσουν επί 30 θεμάτων, χωρίς καν να γνωρίζουν εγκαίρως τις εισηγήσεις. Αυτό είναι ταλαιπωρία και προσβολή του θεσμικού τους ρόλου. Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής μπήκε σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου και το δημόσιο συμφέρον, από αδιαφορία, αμέλεια και ερασιτεχνισμό», υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της η κ. Παπαφωτίου.

Μοιράσου το άρθρο: