Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών και ενός ανηλίκου, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση, σχηματίσθηκε μετά την εξιχνίαση περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών οχημάτων σε περιοχές των Σερρών, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας. Οι δύο άνδρες και ο ανήλικος ενεργώντας τουλάχιστον από τον Μάιο του 2020, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το βράδυ της 20ης Μαΐου 2020, χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από αυλή σπιτιού , διέρρηξαν 3 καταστήματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων. Το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το πρωί της ίδιας ημέρας και στη συνέχεια αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Νωρίτερα το ίδιο βράδυ είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν ακόμη ένα αυτοκίνητο από αυλή σπιτιού, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Επίσης το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου 2020 αφαίρεσαν μέσα από αποθήκη σπιτιού 2 δίκυκλα οχήματα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Ο ένας από τους παραπάνω ενήλικους άνδρες είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για το αδίκημα της ληστείας. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Μοιράσου το άρθρο: