Την αναβολή των αγώνων των διοργανώσεων της μέχρι την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου αποφάσισε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών. Εκείνη την ημέρα θα γίνει  επανεκτίμηση της κατάστασης από τη διοίκηση της Ένωσης και θα παρθεί νέα απόφαση.

Με την ανακοίνωση της η Ε.Π.Σ. Σερρών συστήνει σε σωματεία που θεωρούν πως έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, τη λήψη υγειονομικών μέτρων προς αποφυγή διασποράς του ιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Σερρών: «Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Σερρών αναλογιζόμενο την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες ημέρες και τη σύνδεση κάποιων εξ αυτών με τον χώρο του ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα αρκετοί ποδοσφαιριστές να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και βάσει των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας που εντάσσουν τις Σέρρες στο επίπεδο 3, αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης, έχοντας πρωταρχικό μέλημα την διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και γενικότερα στο πλαίσιο προστασίας μετάδοσης του ιού Covid-19, αποφασίζει την αναβολή των αγώνων των διοργανώσεων της μέχρι να επανεκτιμηθεί η κατάσταση την Πέμπτη 29/10/2020.

Συστήνεται σε σωματεία που θεωρούν πως έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο η λήψη υγειονομικών μέτρων προς αποφυγή διασποράς του ιού, ενώ υπενθυμίζεται πως στο επίπεδο 3 ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά αθλητική εγκατάσταση είναι 40.

Είναι απαραίτητο όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία να επιδείξουν υπευθυνότητα και πέραν από τα μέτρα που θα λάβουν στο χώρο δράσης τους, να ενημερώνουν άμεσα και την Ε.Π.Σ. Σερρών για οποιοδήποτε περιστατικό υποπέσει στην αντίληψή τους, ώστε με την άμεση πρόληψη και λήψη επιπλέον μέτρων, να αποφευχθεί η διασπορά του ιού και η περαιτέρω επιβάρυνση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών».

 

Μοιράσου το άρθρο: