Με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τους πελάτες επαναλειτουργούν από σήμερα καταστήματα που αντικείμενο έχουν λιανικό εμπόριο βιβλίου, εφημερίδων και γραφικής ύλης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικού εξοπλισμού, ανθέων, υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων, καταστήματα οπτικών. πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Πασχαλία Μήτρακα είπε ότι υπάρχει μια αλλαγή όσον αφορά την ώρα που ανοίγουν τα καταστήματα με το τελικό ωράριο να διαμορφώνεται ως εξής: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή  από 10:00 -14:30 και 18:00-21:00,

Δευτέρα και Τετάρτη 10:00-14:30 και  Σάββατο 10:00- 15:00.

Παράλληλα χαρακτήρισε υπερβολικό να υπάρχει η απειλή  για επιβολή προστίμων διότι όπως τόνισε θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας όλων, ενώ για τα καταστήματα πώλησης ρούχων που ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα, είπε πως αναμένουν επίσημη ενημέρωση  και διευκρινήσεις όπως π.χ  για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα δοκιμαστήρια και την απολύμανση των ρούχων που δοκιμάζονται.

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών αναφέρεται πως η Διοίκηση του Συλλόγου παραμένει  σε συνεχή επικοινωνία με την ΕΣΕΕ και την ΟΕΠΕΚΑΜΘ για τυχόν  αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση προς τα μέλη και το καταναλωτικό κοινό. «Επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε. Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας.  Δίνουμε ώθηση στην τοπική οικονομία. Μα πάνω απ’ όλα Μένουμε Ασφαλείς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μοιράσου το άρθρο: