Κραυγή αγωνίας για την επιπλέον αποδυνάμωση του γενικού νοσοκομείου Σερρών, που βρίσκεται ήδη στα όρια του, ύστερα από την απόφαση για τη μετάθεση ενός παθολόγου και τριών ειδικευόμενων γιατρών στο νοσοκομείο της Δράμας, έρχεται από τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών, Βαγγέλη Παπαμιχάλη.

«Σταματήστε τους! Βάζουν τις ζωές των Υγειονομικών και των Ασθενών σε κίνδυνο,» υποστηρίζει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπαμιχάλης, καταγγέλλοντας «μικροπολιτικά παιχνίδια», που όπως υποστηρίζει «διαλύουν το Νοσοκομείο Σερρών».

«Είναι αδιανόητο μέσα σ’ αυτές τις πολεμικές συνθήκες που βιώνουμε να αποδυναμώνουμε το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για να στηρίξουμε μια άλλη δομή που είναι υπό κατάρρευση», υποστήριξε στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΣ, Κώστας Νάτσης. Μιλώντας χθες σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, υποστήριξε ότι λόγω έλλειψης προσωπικού το τελευταίο δεκαήμερο στην παρακολούθηση ασθενών κορονοϊού συνδράμουν και γιατροί άλλων ειδικοτήτων όπως οφθαλμίατρος, ορθοπεδικός κ.α., καταγγέλλοντας, μάλιστα, ότι λόγω της αυξημένης ζήτησης δεν επαρκεί το οξυγόνο που παρέχεται στους ασθενείς με Covid-19, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή περίθαλψή τους.

Μοιράσου το άρθρο: