Με πολλές εμπειρίες αλλά και με αίσθημα ικανοποίησης για τις εμφανίσεις τους επιστρέφουν αύριο στην Ελλάδα οι δύο Σερραίοι αθλητές, ο Χρήστος Μαρμαρέλλης και η Ιωάννα Κώτσαλου που συμμετείχαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Λωζάννης.

Οι δύο πρωταθλητές έδωσαν τον καλύτερος τους εαυτό έχοντας να συναγωνιστούν τα κορυφαία ονόματα του κόσμου στα αγωνίσματα τους και χώρες με μεγάλη παράδοση στα αθλήματα της χιονοδρομίας.

33ος σε 79 αθλητές

Ο Χρήστος Μαρμαρέλης, που έζησε σε αυτούς τους αγώνες την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του έχοντας την ύψιστη τιμή να είναι ο σημαιοφόρος της Ελληνικής  αποστολής στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης, ολοκλήρωσε τους αγώνες του με μια καλή δεύτερη διαδρομή και τελική κατάταξη στην 33η  θέση ανάμεσα σε 79 αθλητές.

Το τελικό αποτέλεσμα (52 θέση στο Super G, 35 στο GiantSlalom και 33 στο Slalom ) μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηρισθεί για τον Σερραίο πρωταθλητή, που είχε να αντιμετωπίσει αθλητές με τεράστια εμπειρία από χώρες που δίνουν μεγάλη έμφαση στα αθλήματα χιονοδρομίας και διαθέτουν εξαιρετικές υποδομές και συνθήκες προπόνησης.

Η Ιωάννα Κώτσαλου τερμάτισε στην 79η θέση ανάμεσα σε 94 αθλήτριες στο Δίαθλο sprint 6 χλμ. (πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια) ενώ στο δίαθλο 10 χλμ. τερμάτισε στην 83η θέση ανάμεσα σε 97 συναθλήτριες της.

Τα μέλη της Ελληνικής αποστολής θα επισκεφθούν σήμερα το Ολυμπιακό Μουσείο με συνοδεία του αρχηγού αποστολής Βασίλη Κατσώρα ενώ την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η επιστροφή τους στην Ελλάδα.

 

Μοιράσου το άρθρο: