Στις εγκαταστάσεις του  13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών «ταξίδεψε» σήμερα η εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ»  της ΕΡΤ Σερρών. Με αφορμή την παγκόσμια μέρα ραδιοφώνου το τοπικό δημόσιο ραδιόφωνο μετέτρεψε σε ραδιοφωνικό στούντιο μία από τις σχολικές αίθουσες απ’ όπου μεταδόθηκε μια διαφορετική δίωρη ενημερωτική εκπομπή με πρωταγωνιστές τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Αναλαμβάνοντας ρόλους παρουσιαστών, δημοσιογράφων , και ραδιοφωνικών παραγωγών οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν στους ακροατές της ΕΡΤ Σερρών τα εκπαιδευτικά προγράμματα που συμμετέχουν και μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους γύρω από τις δράσεις για το νερό και το φτερωτό βασίλειο της λίμνης Κερκίνη, την όπερα και την παράσταση που θα ανεβάσουν με την Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Σαίξπηρ, το «Πρόγραμμα υιοθεσίας μαθητών νηπιαγωγείου από μαθητές δημοτικού», το πρόγραμμα «F1 in schools» και το Κινηματογραφικό Εργαστήρι, από τα οποία το σχολείο  απέσπασε σειρά βραβείων σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο .

Παράλληλα υπήρξαν  αναφορές στην ημέρα ραδιοφώνου , στην λειτουργία και στον ρόλο του ως μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας , όπως επίσης και στο χρονικό του ελληνικού ραδιοφώνου και της ΕΡΤ Σερρών. Στην εκπομπή συμμετείχαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξεν. Παπασταμόπουλος , ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δημήτρης Στεφανίδης και ο «οικοδεσπότης» της εκπομπής , Διευθυντής 13ου Δημοτικού Σχολείου Δημήτρης Τσιότας. Επίσης συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί : Αγγελική Τερζή, Ζωή Πετρίδου, Σταύρος Γιαξής και Ανδρέας Λατίνης και Στέλλα Παπαδοπούλου .

Μέρος της εκπομπής μεταδόθηκε και  από τον ραδιοφωνικό σταθμό 102 FM της ΕΡΤ 3 σε ταυτόχρονη σύνδεση με την ΕΡΤ Σερρών, ενώ οι συντελεστές της εκπομπής φιλοξενήθηκαν σε ζωντανή σύνδεση με την τηλεοπτική εκπομπή « Κάθε μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3.

Από το στούντιο του 13ου Δημοτικού Σχολείου την ευθύνη ρύθμισης του ήχου είχαν οι :Τάσος Αγρανίδης και Θάνος Παπουτσής, ενώ στην κονσόλα του ήχου στο στούντιο της ΕΡΤ Σερρών ήταν ο Στράτος Φούντας. Την εκπομπή επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Δέσποινα Γιαννακίδου και Θάλεια Καμπουρίδου.

 

Μοιράσου το άρθρο: