Είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες που ανέδειξε η Σερραϊκή κολύμβηση.

Με καταγωγή από το Χρυσό Σερρών και πρώτο σύλλογο της τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό η Κατερίνα Μπλιάμου (γεννημένη στις 15 Οκτωβρίου 1982), πήρε το 1999 μεταγραφή στον Άρη Θεσσαλονίκης και το 2000 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ.

Στα προκριματικά, στο Sydney International Aquatic Centre, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το πρωί  στα 100 μ. ύπτιο  στην γ’ σειρά του προκριματικού «έπεσε» στην όγδοη διαδρομή όπου με χρόνο 1:05.09 λεπτά (πέρασε το πρώτο πενηντάρι σε 31.74 δευτ.) τερμάτισε 8η και αποκλείστηκε, καταλαμβάνοντας την 32η θέση (σε σύνολο 46 κολυμβη­τριών)- στην τελική κατάταξη. Η Σερραία αθλήτρια ήταν 25η (σε σύνολο 35 κολυμβητριών) στα 200 μέτρα ύπτιο με 2.18.07.

Η Σερραία αθλήτρια είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες στην Αλμερία της Ισπανίας το 2005.

Η Κατερίνα Μπλιάμου μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή μας ο κορονοϊός, εκφράζεται θετικά για την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων ενώ στέλνει και το μήνυμα της στους Σερραίους.

Η Κατερίνα Μπλιάμου μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών:

-Για τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή μας ο κορονοϊός:

«Η νέα πραγματικότητα με τον κορονοϊό σίγουρα είναι μια δύσκολη πραγματικότητα!  Προβληματίζομαι αρκετά για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και ειδικά για όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως επίσης, και για τον αντίκτυπο που έχει και θα έχει η πανδημία στην κοινωνία μας και γενικότερα στη ζωή όλων μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι κανείς μας μπορεί να συλλάβει τι θα συμβεί με την οικονομία και τι επακόλουθα θα φέρει αυτό».

-Για την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων:

«Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώ ότι καλώς έγινε, παρά τις  δυσκολίες τόσο για τους αθλητές όσο και για τους διοργανωτές. Προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή και η υγεία όλων μας!»

-Για το μήνυμα που στέλνει στους Σερραίους:

«Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω είναι ότι μένοντας σπίτι και στηρίζοντας ο ένας τον άλλον θα τα πάμε μια χαρά και θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτόν τον σκόπελο! Εξάλλου βοηθάει και η περίοδος της σαρακοστής που διανύουμε που είναι για εμάς τους Χριστιανούς Ορθόδοξους περίοδος προσευχής και εσωτερικής ενδοσκόπησης! Άλλωστε τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς, και εμείς ως λαός θα το ξεπεράσουμε και αυτό με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας!»

 

Μοιράσου το άρθρο: