Αποτυπώνοντας  με σπρέι φασιστικό σύμβολο άγνωστοι βανδάλισαν το αυτοκίνητο του προέδρου της κοινότητας Κερκίνης θεόδωρου Καρατζίκου χθες τα ξημερώματα.

Ο κ. Καρατζίκος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών είπε πως είχε γεμίσει το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του με είδη που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι της κοινότητας για τα μικρά παιδιά και τις ετοιμόγεννες γυναίκες που διαμένουν στην κλειστή δομή μεταναστών στη θέση «Κλειδί» κάτω από άσχημες- όπως υποστήριξε – συνθήκες.

Την επομένη το πρωί θα τα μετάφερε ο ίδιος αλλά πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό του είδε στην εξωτερική πλευρά της θέσης του συνοδηγού φασιστικό σύμβολο αποτυπωμένο  με σπρέι . Ο ίδιος είπε πως δεν πτοούν ούτε τον ίδιο ούτε τους συντοπίτες του αυτές οι κινήσεις  και εμπράκτως θα συνεχίσουν και στο μέλλον να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες στην κλειστή δομή. «Δε φοβόμαστε τους μετανάστες, φοβόμαστε τους πολέμους» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα καταδικάζουν τη ρατσιστική επίθεση, με γραπτές ανακοινώσεις τους,  η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, Η Λαϊκή Συσπείρωση και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες.

Μοιράσου το άρθρο: