Σε συμβολική κινητοποίηση  για την στήριξη του νοσοκομείου Σερρών προχώρησαν σήμερα το πρωί φορείς των Σερρών, που συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι τους στην είσοδο των τακτικών ιατρείων. Οι φορείς μεταξύ των οποίων η  Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και το Σωματείο Συμβασιούχων κατήγγειλαν την κυβέρνηση για αδράνεια και ζήτησαν την άμεση στήριξη του νοσοκομείου, με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι φορείς διεκδικούν, την πλήρη κάλυψη των αναγκών των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΝΙνΣ, ουσιαστικά μέτρα για την οικονομική προστασία όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από το lock down, την προκήρυξη τουλάχιστον 20 -25 θέσεων μόνιμων ιατρών ΕΣΥ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο Νοσοκομείο, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες – Τακτικά τεστ σε όλο το Υγειονομικό προσωπικό , μέτρα για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση από τους ΑμεΑ, όλων των αναγκαίων δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση της σωματικής ή ψυχικής βλάβης τους (φυσικοθεραπείες, άλλου είδους θεραπείες, κ.α), άμεση επίταξη των ιδιωτών ιατρών, των διαγνωστικών κέντρων, των ιδιωτικών δομών υγείας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν εμβόλια για την εποχιακή γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο σε όλους τους συνταξιούχους, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι λόγω των μέτρων στο μηχανισμό στήριξης.

Επίσης ζητούν την προστασία των βιοπαλαιστών αγροτών και κυρίως αυτών που δεν μπορούν να διαθέσουν τα νωπά ευπαθή προϊόντα τους. Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για την επιβίωσή τους. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες εφορία. Πάγωμα οφειλών σε Δήμους, σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την προστασία των εισοδημάτων των επαγγελματιών που πλήττονται, απαλλαγή υποχρεώσεων προς την εφορία, τα δημοτικά τέλη, διαγραφή χρεών για όσο διάστημα απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων.

 

Μοιράσου το άρθρο: