Η μεταγραφή του στη Λίβερπουλ αποτελεί το κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη των Σερρών.

Το όνομα του Κώστα Τσιμίκα είναι από χθες το πιο… δημοφιλές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες και ιδιαίτερα το Λευκώνα Σερρών ο οποίος αναδεικνύεται σε ποδοσφαιρική… πρωτεύουσα του Νομού. Ήταν αρχές της δεκαετίας του 80 όταν η ποδοσφαιρική Ελλάδα μάθαινε τον Λευκώνα από τον Χρήστο Αρχοντίδη που αναλάμβανε το τιμόνι της Εθνικής ομάδας. Δέκα και πλέον χρόνια μετά ο Σάκης Αναστασιάδης με τα δυνατά σου σουτ με το αριστερό πόδι και τις εκτελέσεις αλά «πανένκα» πέναλτι και τώρα ο Κώστας Τσιμίκας. «Ο Κώστας θα πετύχει ότι δεν έχουμε πετύχει όλοι οι άλλοι Σερραίοι ποδοσφαιριστές» σχολίασε ο μεγάλος Παναγιώτης Κελεσίδης ενώ ο Σάκης Αναστασιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών εξιστόρησε πως οι γονείς Τσιμίκα έκαναν μεγάλο αγώνα για να ενταχθούν ο Στέργιος και ο Κώστας στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού και να τους αναλάβει ο πρώην διεθνής άσος του Πανσερραϊκού. Οι γονείς που ήταν πάντα δίπλα στα δύο αδέλφια. Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν μέλος για δύο χρόνια της δεύτερης ομάδας του Πανσερραϊκού με την οποία πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Νέων Β εθνικής και μια χρονιά στη Γ εθνική (τον ανέβασε εκεί ο Σάκης Αναστασιάδης) την περίοδο 2013-14 με 20 συμμετοχές και 5 γκολ  πριν ξεκινήσει το ταξίδι του που έφτασε μέχρι το Άνφιλντ.

Σας παρουσιάζουμε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα από το προσωπικό αρχείο του Κώστα Αδαλή με το Κώστα Τσιμίκα στα «λιοντάρια», όταν φορούσε τα κόκκινα του Πανσερραϊκού.

Οι παίκτες της ομάδας Νέων του Πανσερραϊκού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο κέντρο ο αείμνηστος Πέτρος Θεοδωρίδης που είχε ξαναδημιουργήσει τις ακαδημίες του Πανσερραϊκού. Ο Κώστας Τσιμίκας πάνω αριστερά δίπλα στον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ Τάσο Καζία που ήταν στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας συνεργάτης του Σάκη Αναστασιάδη.
Στην 11αδα της ομάδας Νέων του Πανσερραϊκού με την οποία κατέκτησε δύο τίτλους
Ο Κώστας Τσιμίκας σε τελετή βράβευσης της ομάδας Νέων στη Νομαρχεία Σερρών (με τον συμπαίκτη του Χρήστο Διαμαντή)
Ο Κώστας Τσιμίκας από τα αλώνια (γήπεδα στα οποία έπαιζε με την ομάδα Νέων) στα… σαλόνια του Άνφιλντ.
Με το κύπελλο του πρωταθλητή Β εθνικής Νέων μαζί με Δαγκούλη (στο κέντρο) και Τσιντσάρη
Ο Κώστας Τσιμίκας με τον συμπαίκτη του Αντωνογλούδη
Στην προπόνηση του Πανσερραϊκού
Στην ενδεκάδα του Πανσερραϊκού στη Γ εθνική

Μοιράσου το άρθρο: