Την οικονομική στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης.

Όπως υποστηρίζουν, από τον Μάρτιο του 2020 έχουν πρακτικά αναστείλει κάθε δραστηριότητά τους λόγω της πανδημίας, και ακόμα και τώρα που επαναλειτουργούν, πολλές από τις δραστηριότητές τους δε μπορούν να πραγματοποιούνται, ενώ μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την υποστήριξή τους.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρόποι να χρηματοδοτηθούν ώστε να καλύψουν μέρος έστω των εξόδων τους. Προτείνουμε στην κυβέρνηση για παράδειγμα να χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια που προορίζονται για τις εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις του 2021. Αν δεν γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις πολλοί σύλλογοι θα αναγκαστούν να τερματίσουν τις δραστηριότητές τους και αυτό θα είναι τεράστιο πλήγμα, κυρίως για την ελληνική επαρχία», σημειώνει σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμάκης.

Μοιράσου το άρθρο: