Είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που ανέδειξε το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το όνομα του Λουίτζι Τσενάμο είναι ταυτισμένο με το Ελληνικό πρωτάθλημα. Μια εικοσαετή πορεία στα γήπεδα, στα οποία ο Λουίτζι Τσενάμο «ξεδίπλωσε» το ταλέντο του αλλά κυρίως το ήθος του. Αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα από τη νέα του θέση ως επικεφαλής προπόνησης τερματοφυλάκων στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, να βγάλει καλούς τερματοφύλακες αλλά κυρίως σωστούς ανθρώπους.

Στο Ολυμπιακό επέστρεψε μετά από 18 ολόκληρα χρόνια και όπως είχε πει τότε ο ίδιος επέστρεψε «στην ομάδα που μου έδωσε όνομα και επώνυμο στην ποδοσφαιρική κοινωνία».

Με αφορμή τη διαδικτυακή συνάντηση που είχε, ως επικεφαλής προπόνησης τερματοφυλάκων στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, με τους ομολόγους του από Τότεναμ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Φέγενορντ, με θέμα τις προπονητικές μεθόδους για τερματοφύλακες στα τμήματα υποδομής ο Λουίτζι Τσενάμο μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για τη μεθοδολογία προπόνησης ενός τερματοφύλακα, για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας, για τη δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό, για τη ψυχολογία του τερματοφύλακα και τη θέση του μέσα στην ομάδα αλλά και τις επιπτώσεις του κορονοϊου στο ποδόσφαιρο.

Ακούστε ολόκληρη την «απολαυστική» συνέντευξη του Λουίτζι Τσενάμο στην ΕΡΤ Σερρών:

Τεχνικός-ηχογράφηση: Στράτος Φούντας

Μοιράσου το άρθρο: