Θετικός στο τεστ για κορονοϊό βρέθηκε αθλητής της παιδικής ομάδας μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού.

Άμεση ήταν η αντίδραση των γονέων του και της διοίκησης, με τον έφορο του τμήματος και γιατρό Θάνο Μηλούση να μιλάει στην ΕΡΤ Σερρών:

«Η παιδική ομάδα είναι ένα κλειστό τμήμα. Δηλαδή το παιδί που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό δεν έχει σχέση με τα άλλα τμήματα, το εφηβικό, το ανδρικό και τις ακαδημίες. Είναι σε ένα γκρουπ 15 παιδιών. Το παιδί πήγε στην προπόνηση την προηγούμενη Τετάρτη με τους συναθλητές του και την Πέμπτη εμφάνισε συμπτώματα πυρετού. Επειδή την ίδια μέρα που εμφάνισε τα συμπτώματα βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό δείγμα συγγενικού του προσώπου, συγκεκριμένα της αδελφής του, οι γονείς του έκριναν πολύ σωστά να τον κρατήσουν στο σπίτι και να υποβάλουν το παιδί στο τεστ. Έγινε το τεστ και το πρωί του Σαββάτου μάθαμε ότι και το δικό του τεστ βγήκε θετικό. Αυτό που κάναμε εμείς ως μια οργανωμένη ομάδα και κοινωνία ήταν να ειδοποιήσουμε την ΕΚΑΣΑΜΑΘ για να αναβάλλει το παιχνίδι της παιδικής ομάδας γιατί δεν θέλαμε να θέσουμε σε κίνδυνο και τους αντιπάλους, που ήταν οι Ίκαροι. Η ΕΚΑΣΑΜΑΘ είχε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και το παιχνίδι αναβλήθηκε.  Ειδοποιήσαμε άμεσα τους γονείς και το προπονητικό επιτελείο για το τι έχει συμβεί.»

Είπε ακόμα ο κ. Μηλούσης: «Η οδηγία σύμφωνα με το επιστημονικό πρωτόκολλο ήταν η εξής: Τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή με τον συναθλητή τους την προηγούμενη Τετάρτη να μην συνεχίσουν τις προπονήσεις για μια εβδομάδα. Το τμήμα κλείνει για επτά ημέρες. Επίσης δόθηκε οδηγία να επικοινωνήσουν οι γονείς προσωπικά με τον Διευθυντή του σχολείου για να ξέρουν πώς θα κινηθούν σήμερα που έπρεπε να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο τους. Γιατί από εκεί την ευθύνη έχει η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και καθημερινά είμαστε σε μια συνεχή επαφή αν εμφανιστεί σύμπτωμα σε κάποια από τα ασυμπτωματικά παιδιά που ήρθαν σε επαφή. Το ευχάριστο είναι ότι μέχρι σήμερα που διανύουμε την 5η μέρα δεν έχουμε κανένα κρούσμα.»

 

Μοιράσου το άρθρο: