Με τον προπονητή που την οδήγησε στις Εθνικές κατηγορίες μετά από πολλά χρόνια και αυτόν με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία της, τον Φώτη Κοκολιό θα πορευτεί η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η διοίκηση του τμήματος ανακοίνωσε σήμερα την ανανέωση της συνεργασίας με τον 45χρονο τεχνικό αναγνωρίζοντας όπως υπογραμμίζει την πολύτιμη διετή προσφορά του που είχε ως αποτελέσματα την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του τμήματος μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού:

«Πανσερραϊκός Κρι Κρι και Φώτης Κοκολιός αποτελούν έννοιες ταυτόσημες και θα πορευτούν μαζί και στις Εθνικές Κατηγορίες! Το ΔΣ του Τμήματος Μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού αναγνωρίζοντας την πολύτιμη διετή προσφορά του προπονητή Φώτη Κοκολιού στην οργάνωση και καθοδήγηση της ομάδας που οδήγησε στην πολυπόθητη επιστροφή στις Εθνικές Κατηγορίες και την κατάκτηση του double για πρώτη φορά στην ιστορία της, ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας μαζί του. Υπενθυμίζεται ότι η φετινή χρονιά υπήρξε ιστορική για το τμήμα μπάσκετ Ανδρών του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού, αφού η ομάδα λειτούργησε με σωστό σχεδιασμό, σταθερότητα και συνέπεια και κατάφερε πανάξια με ρεκόρ 33 νίκες/2 ήττες να ανακηρυχτεί, μετά από 10 χρόνια, Πρωταθλήτρια της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. επιστρέφοντας στις Εθνικές Κατηγορίες και για πρώτη φορά στην 55χρονη ιστορία της,  να κατακτήσει το νταμπλ!

Το ήθος, η συμπεριφορά, η επιστημονική κατάρτιση και η δουλειά του coach Φώτη Κοκολιού μέσα στο γήπεδο,  εκφράζουν απόλυτα τους διοικούντες του Πανσερραϊκού Κρι Κρι που έχουν λάβει ήδη τις προτάσεις του για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της προσεχούς περιόδου.

Το βιογραφικό και η πορεία του Φ. Κοκολιού

Η επιστημονική κατάρτιση του κ. Κοκολιού είναι πλούσια. Το 1996 αποφοιτά από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών με Ειδικότητα «Καλαθόσφαιρα». Το 2000 γίνεται κάτοχος τίτλου «ΜSc Προπονητικής» στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής, ενώ το 2002 αποφοιτά και από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανοικτή και εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευση» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π). Από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής) στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού». Από το 2008 ο νέος προπονητής μας εργάζεται ως διορισμένος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Β’ θμια Εκπαίδευση αποσπασμένος στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Σερρών.

Η επιτυχημένη προπονητική δράση του κ. Κοκολιού στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης ξεκίνησε πριν 20 και πλέον χρόνια αναλαμβάνοντας διάφορα τμήματα υποδομής ανδρικών και γυναικείων Σερραϊκών ομάδων στα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ.  Στον Πανσερραϊκό προσέφερε τις υπηρεσίες του για 5 συναπτά έτη (2004-2008) προπονώντας μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 την αντρική ομάδα του Συλλόγου, ενώ από το 2017 βρίσκεται και πάλι στο «τιμόνι» της ανδρικής ομάδας των «λιονταριών», την οποία κατάφερε να οδηγήσει στην άνοδο στις Εθνικές Κατηγορίες και στην κατάκτηση του νταμπλ.

Η καριέρα του στις εθνικές κατηγορίες περιλαμβάνει κατά σειρά επιτυχημένη συνεργασία με τις εξής ομάδες:

1998 – 1999: Γυναικεία ομάδα Α.Ο. Σερρών – Α2’.

2007 – 2008: Αντρική ομάδα Α.Ε. ΙΚΑΡΟΙ Σερρών, ως βοηθός – Β’ Εθνική.

2008 – 2009: Αντρική ομάδα Α.Ο. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ – Γ’ Εθνική.

2009 – 2012: Αντρική ομάδα Α.Ε. ΙΚΑΡΟΙ Σερρών, ως βοηθός – Α2’. (Για τις 6 τελευταίες αγωνιστικές διετέλεσε πρώτος προπονητής, οδηγώντας μάλιστα την ομάδα στην κατάληψη της 3ης θέσης του Πρωταθλήματος.)

2012 – 2017: Αντρική ομάδα ΟΡΦΕΑ Ν. ΣΚΟΠΟΥ Σερρών – Γ’ Εθνική.

2017 – 2019: Αντρική ομάδα Πανσερραϊκού ΚΡΙ ΚΡΙ. Άνοδος στις Εθνικές Κατηγορίες και κατάκτηση του double».

Φώτο: anexartitos.gr

Μοιράσου το άρθρο: