Πρόσκληση σε όλους τους Σερραίους αλλά και στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν από κοντά τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MotoCross που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου στην πίστα motocross που βρίσκεται μέσα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών έκανε ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Σερρών Μάριος Ζίχναλης.

Ο πρόεδρος της Λ.Α.Μ.Σ. μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για τη σπουδαία διοργάνωση αλλά και για την μεγάλη προσφορά του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών στην τοπική οικονομία.

Ο πρόεδρος της Λ.Α.Μ.Σ. Μάριος Ζίχναλης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Ο αγώνας υπόσχεται πολύ θέαμα σε μία από τις καλύτερες πίστες motocross των Βαλκανίων που βρίσκεται μέσα στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Πιστεύουμε ότι η Λ.Α.Μ.Σ. θα εξελίξει όλον τον αγώνα όπως πρέπει γιατί τα στελέχη της έχουν και πείρα έχουν και γνώση για να κάνουν καλούς αγώνες. Θα πάνε όλα καλά. Έχουμε ρεκόρ συμμετοχών για Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Βλέπουμε ότι θα ξεπεράσουμε τις 120 συμμετοχές, περίπου δηλαδή 1000 άτομα θα επισκεφθούν τις Σέρρες μήνα Φεβρουάριο. Αυτά τα 1000 άτομα είναι μόνο οδηγοί, μηχανικοί και ομάδες συν τους θεατές. Είναι αυτό που λέμε αθλητικός τουρισμός. Θα πρέπει να ξέρετε ότι το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ως ο «Παρθενώνας» του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα Βαλκάνια πρωτοστατεί σε αυτό φέρνοντας κάθε χρόνο στις Σέρρες πάνω από 120 χιλιάδες κόσμο επισκέπτες ακριβού σπορ. Για αυτό το τονίζω και θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι ο «ναός» και ο «Παρθενώνας» του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται στις Σέρρες. Αυτό μας τιμάει ιδιαίτερα εμάς που αγαπάμε το σπορ αλλά θα πρέπει να τιμάει ιδιαίτερα και τους Σερραίους οι οποίοι φιλοξενούνε αυτήν την μεγάλη αθλητική εγκατάσταση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα θα τιμήσουμε έναν εκλιπόντα αθλητή μας και πρωταθλητή μας από τα παλιά, τον Δημήτρη Ξανθόπουλο, τον περιβόητο «μπούλη» για όλους εμάς του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπου θα δώσουμε το όνομα του στην πίστα motocross που βρίσκεται μέσα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος υπήρξε από τους πρωτεργάτες του motocross στις Σέρρες, ήταν αυτός που έφερε τα πολλά Πανελλήνια πρωταθλήματα και κύπελλα αλλά και ο πρώτος που έφερε κύπελλα από διεθνής και παγκόσμιες διοργανώσεις εκείνης της εποχής.

Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Από τις 10 το πρωί η πίστα θα είναι ανοιχτή και θα υποδέχεται τον κόσμο και περίπου μέχρι τις 15:30 ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται ο αγώνας. Είναι εύκολη η πρόσβαση, δεν θα λασπωθεί κανένας, δεν θα χρειαστεί κανένας να ακουμπήσει χώμα, τα δύο μαγαζιά του αυτοκινητοδρομίου θα είναι ανοιχτά για καφέ και φαγητό και γενικά η πίστα θα δίνει τις παροχές της απλόχερα όπως στους αθλητές και στις ομάδες, έτσι και στον κόσμο που θα έρθει να απολαύσει το θέαμα».

Μοιράσου το άρθρο: