Είναι ο καλύτερος ξένος, που φόρεσε τη φανέλα του Πανσερραϊκού.

Οι περίτεχνες ενέργειες του στα Ελληνικά γήπεδα είναι χαραγμένες στη μνήμη των φιλάθλων. Ο Μπόϊτσο Βελίτσκοφ μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τα παιχνίδια, στα οποία αντιμετώπισε τον Ντιέγκο Μαραντόνα αλλά και για τα χρόνια του στις Σέρρες που όπως είπε ήταν τα καλύτερα της ζωής του.

Ο Μπόϊτσο Βελίτσκοφ μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών:

 «Δύο φορές με την Εθνική Βουλγαρίας βρέθηκα αντίπαλος με τον Μαραντόνα. Η πρώτη ήταν το 1980 σε φιλικό παιχνίδι στην Αργεντινή και η δεύτερη στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1986. Είχαμε χάσει 2-0 και στα δύο παιχνίδια. Τι να πω εγώ για τον Μαραντόνα; Ό,τι και να πω θα είναι λίγο. Το ελάχιστο, που μπορώ να πω είναι, ότι ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής. Με τη μπάλα στα πόδια ήταν σαν μάγος. Εκρηκτικός, ταχύτατος και με μυαλό. Στο παιχνίδι μας στο Μουντιάλ ένας συμπαίκτης μου είχε εντολή να τον μαρκάρει σε όλο το ενενηντάλεπτο αλλά αποδείχθηκε πολύ δύσκολο (γελά). Πρέπει να πω, ότι ήμουν τυχερός που αγωνίστηκα δύο φορές αντίπαλος με τον Μαραντόνα γιατί άλλο είναι να τον βλέπεις από την τηλεόραση και άλλο  να τον βλέπεις στο γήπεδο από κοντά και να παίζεις αντίπαλος του.»

Για τις δικές του περίτεχνες ενέργειες στο γήπεδο:

«Διακρινόμουν για αυτό. Ήμουν τεχνίτης ποδοσφαιριστής. Αυτό ήταν από ταλέντο και από δουλειά. Εκείνα τα χρόνια στη Βουλγαρία έπρεπε να συμπλήρωνες το 28ο έτος της ηλικίας σου για να πάρεις μεταγραφή σε άλλη χώρα. Τρία χρόνια με περίμεναν στην Αούστρια Βιέννης αλλά η Χάβρη έδωσε περισσότερα χρήματα στην ομάδα μου και πήγα στη Γαλλία. Στον Πανσερραϊκό ήρθα τον Δεκέμβριο του 1987. Τα καλύτερα χρόνια, που πέρασα ως ποδοσφαιριστής ήταν στις Σέρρες. Έκανα φίλους και αγαπήθηκα στην πόλη αυτή.  Στην καρδιά μου είναι ο Πανσερραϊκός και η Λοκομοτίβ. Μακάρι, ένα από τα δύο εγγόνια μου, που δείχνουν καλά στοιχεία στην ακαδημία της Λοκομοτίβ, ίσως ο Μπόϊτσο, να φορέσει τη φανέλα του Πανσερραϊκού. Εύχομαι οι Σερραίοι φίλαθλοι να έχουν την υγεία τους και να αγαπάνε τον Πανσερραϊκό.»

 

Μοιράσου το άρθρο: