Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για ακόμη μια φορά οι υπάλληλοι του καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας κάνοντας λόγο για υπολειτουργία των Φυλακών με σοβαρά προβλήματα που έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια και την υγιεινή τόσο των υπαλλήλων όσο και των κρατουμένων «Βρισκόμαστε σε πλήρη κατάρρευση των περισσότερων συστημάτων ασφαλείας της Φυλακής:  Ελλείψεις προσωπικού – ελλείψεις εξειδικευμένων εργαζομένων ( υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, μηχανολόγου, θερμοψυκτικού. Οι λιγοστοί υπάλληλοι δεν επαρκούν ούτε για τις βασικές λειτουργίες του καταστήματος,  35 εναπομείναντες υπάλληλοι φύλαξης για 531 κρατουμένους. Η ακριβής αντιστοιχία είναι ένας υπάλληλος για 15 κρατουμένους» αναφέρουν  μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους  συμπληρώνοντας πως «οι ηλεκτρονικές κλειδαριές δεν λειτουργούν εδώ και αρκετούς μήνες. Με αυτοσχέδια λουκέτα σε κάθε πόρτα, οι υπάλληλοι εργάζονται δίχως καμία φύλαξη και ασφάλεια.  Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης είναι εκτός λειτουργίας.

Περίπου 100 κάμερες από το κλειστό κύκλωμα είναι εκτός λειτουργίας πάνω από ένα χρόνο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρχει λεπτομερής οπτικός έλεγχος σε όλες τις πτέρυγες τις φυλακής με αποτέλεσμα να τίθεται σε καθημερινό κίνδυνο η ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται σε καθημερινή βάση κυριολεκτικά στα τυφλά. Για να λειτουργήσει απαιτούνται εξειδικευμένα εξαρτήματα όπως και εργατικό προσωπικό που είναι έμπειρο σε ανάλογα ηλεκτρονικά κυκλώματα.  Ο βιολογικός για ακόμη μία φορά είναι σε υπολειτουργία. Σε καθημερινή βάση κρίνεται απαραίτητη η διακοπή της υδροδότησης σε όλες τις πτέρυγες των κρατουμένων. Η πίεση του νερού δεν επαρκεί εδώ και ένα χρόνο και οι κρατούμενοι σχεδόν καθημερινά είναι αναγκασμένοι να επιβιώνουν χωρίς νερό για πολλές ώρες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών η εκπρόσωπος της Ένωσης Υπαλλήλων Κ.Κ.Νιγρίτας Αλεξία Μπούμπα επισήμανε την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης του αρμόδιου Υπουργείου,  την ολοκλήρωση του διαγωνισμού όπου θα προσληφθούν για το Κ.Κ.Νιγρίτας  31 άτομα, καθώς και απόσπαση προσωπικού από άλλες φυλακές.

Μοιράσου το άρθρο: