Με ένα χάλκινο μετάλλιο, εξαιρετικές εμφανίσεις αλλά και σημαντικές εμπειρίες επέστρεψαν από την Κύπρο οι αθλητές της ομάδας μπάντμιντον του Πλάτωνα Σερρών που συμμετείχαν στο Διεθνές τουρνουά «Cyprus Junior» που διεξήχθη στη Λευκωσία με συμμετοχή περισσοτέρων από εκατό αθλητών από συλλόγους 16 χωρών.

Οι Έλληνες αθλητές διεκδίκησαν τρία μετάλλια και κατάφεραν να επιστρέψουν τελικά με ένα χάλκινο στο μικτό απέναντι σε ξένους αθλητές με καλύτερες συνθήκες προπόνησης (λόγω γηπεδικών εγκαταστάσεων). Αναλυτικά στο διπλό νεανίδων οι Σωτηρίου Γρ. / Λαμπριανίδου Θ.  έχασαν στο τρίτο σετ με 21-19 από τις αθλήτριες της Κύπρου σε ένα ματς που διήρκησε μία ώρα . Αμέσως μετά ακολούθησε το απλό νεανίδων όπου η Σωτηρίου αν και καταβεβλημένη  διεκδίκησε από την Ινδή αθλήτρια την είσοδο στα μετάλλια. Η Σερραία πρωταθλήτρια κέρδισε το πρώτο σετ με 21-17 και έχασε το 2ο μένοντας κυριολεκτικά από δυνάμεις με 21-8 . Ανέκαμψε στο 3ο και προηγήθηκε με 11-8 και 12-9 αλλά κάπου εκεί η Ινδή ανέβασε πάρα πολύ τον ρυθμό και κέρδισε με 21-15 .

Στο μικτό οι Σωτηρίου Γρ. /Κιοσσές Ραφ. κέρδισαν μετά από 3 σετ  τους Ρουμάνους και έτσι έφθασαν στον ημιτελικό όπου έχασαν οριακά 21-16 , 21-19 από τους Κύπριους .

Αξιοσημείωτη η απόδοση του Ραφαήλ Κιοσσέ που έφθασε στους 16 της διοργάνωσης και συνεχίζει να κάνει άλματα στην παγκόσμια κατάταξη . Σε συνδυασμό με το  Junior της Κροατίας όπου συμμετείχε πριν δύο εβδομάδες και πέρασε στους 32 έφθασε από το 780 παγκόσμιας κατάταξης στο 200 !! Η Ματίνα Σωτηρίου μετά από αυτό το Διεθνές αναμένεται να κερδίσει 30 θέσεις και να φθάσει στο 95 της παγκόσμιας κατάταξης .

 

Μοιράσου το άρθρο: