Πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη κατάσταση επιφυλακής ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, αποφασίστηκε στη σύσκεψη του Έκτακτου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Βασικός σκοπός της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ήταν η πρόληψη και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως δίνεται προτεραιότητα στην πρόληψη των προβλημάτων που προκαλούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και σημείωσε: «Παράλληλα, δρομολογούνται, ήδη, τα μεγάλα έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική προστασία, τα οποία έπρεπε να γίνουν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μην έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Οι κλιματολογικές συνθήκες αλλάζουν και πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις αλλαγές».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Χρυσάφης υπογράμμισε, πως ο μηχανισμός του Δήμου Σερρών ενισχύεται άμεσα με ένα drone για την καλύτερη παρακολούθηση και άμεση επέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου, στη διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Επιπλέον, ο Δήμος προμηθεύτηκε 250 τόνους αλατιού και 1.000 σάκους των 10 κιλών, που θα προστεθούν στους 250 τόνους αλατιού και 500 σάκους των 10 κιλών, που υπήρχαν στις αποθήκες του Δήμου.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως τα συνεργεία επιφυλακής, καθώς και τα μηχανήματα των υπηρεσιών του Δήμου Σερρών βρίσκονται σε ετοιμότητα, τόσο στην πόλη όσο και στις κοινότητες. Επιπλέον, ο Δήμος Σερρών βρίσκεται σε συνεργασία με ιδιώτες που διαθέτουν τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και μηχανήματα έργων, οι οποίοι μπορούν να συνδράμουν σε περίπτωση έκτακτων αναγκών.

Μοιράσου το άρθρο: