Ο γνωστός και καταξιωμένος σεφ μαγειρικής Ηλίας Μαμαλάκης  θα αποτελέσει έναν από τους πρεσβευτές της Σερραϊκής γαστρονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής σχεδίου του Δήμου Σερρών για την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων και γεύσεων.

Χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Σερρών  Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσία του πετυχημένου σεφ, της κας Χρ. Παλάζη και του κ. Γιάτσιου τόνισε πως ο Δήμος Σερρών έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια στο πλαίσιο της εξωστρέφειας,  για την προώθηση όλων των Σερραϊκών γεύσεων και προϊόντων , πιστεύοντας ότι η Σερραϊκή γευσιγνωσία αποτελεί  έναν από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης. Παράλληλα  επισήμανε πως η γεύση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μονοσήμαντα « Η γεύση, η ιστορία, ο πολιτισμός θα πρέπει από κοινού να αντιμετωπίζονται  και τα τρία μαζί σηματοδοτούν και τον στόχο που έχουμε ως Δήμος για την ανάπτυξη του τόπου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος  θα παραμείνει στις Σέρρες κάποιες ημέρες για να γευτεί και να γνωρίσει  Σερραϊκά προϊόντα,  αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση,  τόνισε πως ο τουρισμός έχει διαφοροποιηθεί και εξειδικευτεί πολύ και μια από τις εξειδικεύσεις είναι ο λεγόμενος γαστρονομικός τουρισμός. Οι Σέρρες τόνισε που δεν είναι μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός θα μπορούσε βήμα- βήμα  και σε ένα λογικό χρονικό διάστημα να εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό που αφορά όχι μόνο τη γαστρονομία αλλά και τον πολιτισμό, τα μνημεία, την ιστορία, όλα αυτά που μπορεί να συμπεριλάβει κάποιος σε ένα τόπο. Εξέφρασε την πίστη του ότι εάν συντονιστούν οι φορείς της γεύσης μαζί με τον Δήμο μπορεί να υπάρξει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μέσα σε ένα λογικό διάστημα.

Από τον Σεπτέμβριο η υλοποίηση του προγράμματος

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου ο κ. Χρυσάφης είπε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί και από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος, στο οποίο- μεταξύ άλλων- εντάσσονται εκδηλώσεις-δρώμενα κ.αλλ, το οποίο θα είναι διαρκές και θα ανατροφοδοτείται συνεχώς.

Κατάθεση φακέλων για πιστοποίηση τοπικών προϊόντων

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Σερρών υποστήριξε πως πέραν των Σερραϊκών προϊόντων που παραδοσιακά γνωρίζουμε (μπουγάτσα, ακανές ) υπάρχουν και άλλα προϊόντα τα οποία θα πρέπει να πιστοποιήσουμε και για τα οποία να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία. Προς αυτή την κατεύθυνση  ο Δήμος Σερρών  σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει σε κατάθεση φακέλων  για την πιστοποίηση των τοπικών προϊόντων.

Μοιράσου το άρθρο: