Καλεσμένος του ιδρύματος «Κόνραντ Αντενάουερ» ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου παρακολούθησε στο Βερολίνο, το Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, όπου μίλησαν ο Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα Καγκελάριος, και στην συνέχεια – σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου – είχε σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς  βουλευτές, στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών για ζητήματα ασφάλειας και μετανάστευσης. Στην αποστολή συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης και Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κύπρου Δημήτρης Δημητρίου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Ομοσπονδιακή Βουλή, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για την Μετανάστευση.

Ο κ. Χατζηβασιλείου στις κατ’ιδίαν συζητήσεις έθιξε το ζήτημα του μεγάλου αριθμού μεταναστών στην Ελλάδα, την κατάσταση στον Έβρο, καθώς και τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις.

Μοιράσου το άρθρο: