Αποφυλακίσθηκε χθες το πρωί από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νιγρίτας, ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, μετά από έγκριση της αίτησης που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Ο καθηγητής που κατηγορείται πως αποσπούσε ανταλλάγματα από φοιτητές του, για να τους περνάει στα μαθήματά του, είχε προφυλακισθεί πριν 10 μήνες, τον Οκτώβριο του 2018, μετά από σύμφωνη γνώμη Aνακριτή και Eισαγγελέα ενώ ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες της δωροληψίας και εκβιασμού, αποδίδοντας τις καταγγελίες των σπουδαστών σε λόγους εκδίκησης επειδή ήταν αυστηρός.
Η σύλληψη του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών έγινε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και παράλληλα συνελήφθη και ένα ζευγάρι ιδιοκτητών φροντιστηρίου στις Σέρρες , που φέρεται να είχε συνεργασία με τον καθηγητή στους οποίους είχαν αποδοθεί οι κατηγορίες για άμεση συνέργια σε δωροληψία, κατηγορίες που δεν αποδέχθηκαν.

Προφυλακιστέος είχε κριθεί ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου – ο οποίος αποφυλακίσθηκε προ ημερών – ενώ η σύζυγός του είχε κριθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η παύση του καθηγητή από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα , με παραπομπή της συγκλήτου του ΤΕΙ Σερρών και απόφασης του τότε υπουργού Παιδείας ο κ. Γαβρόγλου ισχύει, μέχρι να πάρει απόφαση το Πειθαρχικό .
Η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Μοιράσου το άρθρο: