Τα 20 χρόνια μιας θαυμαστής και ανοδικής πορείας, μιας πορείας προσφοράς στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενίσχυσης του τουρισμού και ενδυνάμωσης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας, γιορτάζει το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Το βράδυ του Σαββάτου σε ειδική εκδήλωση, στο χώρο της δημοφιλούς πίστας, θα τιμηθούν οι οραματιστές και δημιουργοί του μεγάλου αυτού έργου προόδου, ο πρώην Δήμαρχος Σερρών Γιάννης Βλάχος και ο πρώην Αντιδήμαρχος Τάκης Σωτηριάδης.
«Είκοσι χρόνια συνεχούς λειτουργίας για το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, το οποίο αναδείχθηκε ως κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων. Δύο δεκαετίες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Σέρρες τέθηκαν κι αυτές στο επίκεντρο κι αναδείχθηκαν ως ο σπουδαιότερος προορισμός για αθλητές, λάτρεις και φίλους του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας της νοτιοανατολικής Ευρώπης» τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο διευθύνων σύμβουλός του αυτοκινητοδρομίου και πρόεδρος της ΛΑΜΣ Μάριος Ζίχναλης.
Ο κ. Ζίχναλης εξήρε το ρόλο της δημοφιλούς πίστας, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο λέγοντας πως πρόκειται για ένα έργο με σπουδαίες διαστάσεις σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο που συμβάλει αποφασιστικά στην εκστρατεία προβολής του τόπου, αλλά κυρίως προσδιορίζει το μέγεθος της πολυπόθητης εξωστρέφειας των Σερρών.

Η ενίσχυση της παιδεία σε τοπικό επίπεδο είναι επίσης μια σπουδαία παράμετρος της λειτουργίας του αυτοκινητοδρομίου η οποία το καθιστά εκτός από πόλο επισκεπτών και πόλο εκπαίδευσης , που ετοιμάζει τη νέα γενιά της τεχνολογίας και της μηχανοκίνησης.
Στο κομμάτι της προσφοράς προστίθεται και το γεγονός, πως με τη λειτουργία του αναδείχθηκε ως ο σπουδαιότερος φορέας, χάρις στον οποίο αναπτύχθηκε όσο ποτέ άλλοτε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ελλάδα, η οδηγική συμπεριφορά και η αγωγή των Ελλήνων οδηγών γενικότερα.

«Τα παραπάνω επισημαίνονται» κατέληξε «προκειμένου να γίνει αντιληπτό σε όλους η σημασία του Αυτοκινητοδρομίου στην σερραϊκή ζωή και στη διαμόρφωση του τουριστικού πεδίου στην ευρύτερη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και γενικότερα της βόρειας Ελλάδας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζίχναλης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα και μετά θα ακολουθήσει μουσική βραδιά από γνωστό Dj.

Εντός του Σαββατοκύριακου η πίστα θα φιλοξενήσει πάνω από εκατόν τριάντα αθλητές-φίλους της μοτοσυκλέτας, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης ενός των μεγαλυτέρων track day event, από το HalarisBike Center.

Μοιράσου το άρθρο: