Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου. Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται  τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας.Θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων και οι πεζοί, κατά τις μετακινήσεις τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με σχολαστικότητα τους κανόνες κυκλοφορίας. Ιδιαίτερα, οι οδηγοί των οχημάτων για  να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία θα πρέπει:

  • Να μην οδηγούν όταν έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
  • Να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και να προσαρμόζουν αυτή ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες του δρόμου.
  • Να χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας και οι οδηγοί – επιβάτες των δικύκλων το προστατευτικό κράνος.
  • Να συγκρατούν με σύστημα κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τα μικρά παιδιά (ειδικά καθίσματα, ζώνες ασφαλείας κλπ).
  • Να μην πραγματοποιούν αντικανονικά προσπεράσματα και να αποφεύγουν την επικοινωνία με κινητά τηλέφωνα, διότι αποσπάται η προσοχή.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται σε σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

Μοιράσου το άρθρο: