Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας όταν ΙΧ στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα δε σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών της ασφάλειας και της ΟΠΚΕ για έλεγχο, αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της οποίας, το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις άντρες εμβόλισε συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Σερρών.
Η καταδίωξη σταμάτησε στις όχθες του Στρυμόνα όπου οι τρεις επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και έτρεξαν να κρυφτούν σε κλαδιά στις όχθες του ποταμού, χωρίς να τα καταφέρουν αφού συνελήφθησαν και οι τρεις.


Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 18, 19 και 30 ετών μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι διέπρατταν συστηματικά κλοπές – διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων σε πόλεις και χωριά των Σερρών. Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα 3 ημεδαπών συνεργών τους, ηλικίας 22, 29 και 34 ετών.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί το προηγούμενο διάστημα από περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 τσεκούρι και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (βαριοπούλα, κατσαβίδι κ.α.).

Το αποτέλεσμα της αναλυτικής έρευνας των αστυνομικών αναφέρει ότι οι συλληφθέντες μαζί με τους τρεις συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα για τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και προϊόντα, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος. Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι το διάστημα από 4 Φεβρουαρίου έως 13 Μαΐου του 2019, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και χρησιμοποιώντας κυρίως κλεμμένα οχήματα, διέπραξαν 18 κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα σε περιοχές των Σερρών, όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας πάνω από 22.000 ευρώ, χρηματικό ποσό πάνω από 4.000 ευρώ, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές και καπνικά προϊόντα αξίας πάνω 19.000 ευρώ.

Επίσης το ίδιο διάστημα διέρρηξαν ακόμα 12 σπίτια και καταστήματα σε διάφορες περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Για την διάπραξη των κλοπών χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής συνολικά 5 κλεμμένα οχήματα που είχαν αφαιρέσει από περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης. Τα 4 από τα κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η συνολική λεία τους εκτιμάται πως αγγίζει τις 45.000 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο: