Με σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, καλώντας μάλιστα τα μέλη του να αφιερώσουν κάποιες από τις διδακτικές τους ώρες σε δράσεις σχετικές με την ποίηση (ανάγνωση – σύνθεση ποιημάτων, ζωγραφική, αποτύπωση ποιητικών ιδεών, κ.α).
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, σήμερα στις 19.00, στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Σερρών «Εμμανουήλ Παππάς» και τον εκδοτικό οίκο «Γαβριηλίδη» ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών διοργανώνει την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Δέσποινας Χουλιούμη. Την ποιητική συλλογή θα παρουσιάσουν η Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Σερρών, Πηνελόπη Τζιώκα και η φιλόλογος του 3ου ΓΕΛ, Ντίνα Παππούδα, ενώ ποιήματα θα αναγνώσει η γνωστή ηθοποιός, Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, με αφορμή τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου ποιητή και δραματουργού.
Επίσης σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τη ΔΚΒΣ, παρουσιάζει την φωτογραφική έκθεση της Μαρίας Στέφωση με τίτλο: «… αβέβαιες μνήμες – Κ. Π. Καβάφης».Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον 4ο όροφο της ΔΚΒΣ από την Τρίτη 22 Μαρτίου ως την Παρασκευή 22 Απριλίου .
Τέλος, την Τετάρτη 23 Μαρτίου το βράδυ, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών συνδιοργανώνει με το καφέ «Δύο» τη βραδιά «¨Έλα με το ποίημα σου» (βραδιά εθελοντικής ανάγνωσης προσωπικών ποιημάτων) με την έκτακτη συμμετοχή της θεατρικής Ομάδας των Εκπαιδευτικών.

Μοιράσου το άρθρο: