Την Πέμπτη αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή του Δήμου Αμφίπολης η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ και κλιμάκιο γεωπόνων του Οργανισμού, προκειμένου να ενημερωθούν για τις καταστροφές σε καλλιέργειες και να ενημερώσουν τους αγρότες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για αποζημίωση , μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε ένα μεγάλο μέρος του Δήμου , το απόγευμα της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο που μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, υπάρχει ολική καταστροφή σε καλλιέργειες περίπου 10.000 στρεμμάτων.

Η χαλαζόπτωση έπληξε το βόρειο κομμάτι του Δήμου, την ευρύτερη περιοχή της Άνω Αγγίστας αλλά και το Μικρό Σούλι και Δόμηρο όπου παραγωγές σε βαμβάκι, καλαμπόκι σιτηρά και άλλες καλλιέργειες υπέστησαν ολική καταστροφή, μάλιστα στα σιτηρά (κριθάρι) μια εβδομάδα πριν τον θερισμό είπε ο κ. Μελίτος.
Την Πέμπτη θα υπάρξει ενημέρωση από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για τις διαδικασίες αποζημίωσης, η προθεσμία λήγει 8 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής.

Καταστροφές και στην περιοχή του Προβατά
Επίσης σημαντικές ζημιές λόγω χαλαζόπτωσης την Πέμπτη και την Παρασκευή και των έντονων βροχοπτώσεων του Σαββατοκύριακου, υπέστησαν οι καλλιέργειες στην περιοχή του Προβατά. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Νικήτας, οι ζημιές είναι μεγάλες και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση. Σήμερα την περιοχή επισκέφτηκε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Αγροτικής ανάπτυξης Σερρών κ. Ρόιδος και αύριο αναμένεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να εκτιμήσουν επί τόπου την κατάσταση.

Μοιράσου το άρθρο: