Από την 1η Ιουνίου θα καλυφθεί εν μέρει και προσωρινά το μεγάλο πρόβλημα στο Νοσοκομείο Σερρών με την έλλειψη αναισθησιολόγων (υπάρχουν μόνο τρεις αντί 12 που προβλέπεται), με τη μετακίνηση τριών ιατρών από άλλα νοσοκομεία έως ότου υπάρξει οριστική λύση από το Υπουργείο Υγείας με μονιμοποίηση.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Υγείας Δημήτρης Μπαλαξής είπε ότι την Τετάρτη που επισκέφτηκε τις Σέρρες ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας – μετά από εισήγησή του -ενημερώθηκε  για το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων και μετά από επικοινωνία με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη , υπήρξε η δέσμευση για μετακίνηση τριών αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Σερρών την 1η Ιουνίου, έως ότου βρεθεί μόνιμη λύση.

Ο κ. Μπαλαξής είπε πως με την υπάρχουσα κατάσταση υπήρχε πρόβλημα αντιμετώπισης  χρόνιων περιστατικών, με τα χειρουργεία από τις 21 έως τέλος του Μαϊου δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνουν, αλλά και  δεν μπορούσανε να ανταπεξέλθουν και εφημεριακά . Συμπλήρωσε δε  πως μετά από συνεννόηση με τους τρεις αναισθησιολόγους, δέχθηκαν την κάλυψη και το τελευταίο δεκαήμερο του Μαϊου  έως την 1η Ιουνίου που θα μετακινηθούν οι τρεις αναισθησιολόγοι.

Μοιράσου το άρθρο: