Την οικονομική καταστροφή αντιμετωπίζουν οι τευτλοπαραγωγοί, καθώς, λίγες ημέρες πριν από την συγκομιδή των τεύτλων είναι «στον αέρα» η διάθεσή τους.   

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο τευτλοπαραγωγός Στέργιος Νικολής εξέφρασε την αγανάκτησή του, καθώς, όπως είπε, «μας έβαλαν να καλλιεργήσουμε τεύτλα και τώρα δεν μας τα απορροφούν. Σε λίγες μέρες πρέπει να βγάλουμε από τα χωράφια μας τα τεύτλα και ακόμη είμαστε στον αέρα. Βρισκόμαστε σε απόγνωση. Αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να ρίξουμε τεύτλα έξω από τα γραφεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας και των βουλευτών. Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα για την διάθεση της παραγωγής μας. Η οικονομική ζημιά για μας θα είναι τεράστια».

Οι παραγωγοί πριν από μερικές ημέρες προχώρησαν στην κατάληψη του εργοστασίου ζαχάρεως Σερρών και έριξαν τεύτλα, διαμαρτυρόμενοι για τη μη απορρόφησή τους.

Φέτος, καλλιεργήθηκαν περίπου 14.000 στρέμματα τεύτλα στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων 7.500 στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Τα έσοδα για τους παραγωγούς από την επεξεργασία της ζάχαρης τα οποία χάνονται είναι της τάξης των 2.000.000 ευρώ.

 

Μοιράσου το άρθρο: