Τον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης και την η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου  η υπουργός Πολιτισμού  Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να διενεργήσει επιτόπιο έλεγχο για την εξέλιξη του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί για την εκτέλεση εργασιών τόσο  στο αρχαιολογικό μνημείο, όσο και στην ιστορική Μονή , όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αναστήλωσής της  , ενώ διερευνάται η εξασφάλιση επιπλέον πόρων για την αποκατάσταση της καμένης πτέρυγας.

  • «Αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον Νομό Σερρών η προστασία και η ανάδειξη των ιστορικών του μνημείων.Ο πολιτισμός άλλωστε είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες για να μπει ο τόπος σε αναπτυξιακή τροχιά» υποστήριξε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής.
  • «Το οικουμενικό μνημείο της Αμφίπολης ξαναβγαίνει στο φως ύστερα από την ιδεοληπτική λήθη των 4,5 προηγούμενων χρόνων. Για 2η φορά, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη επισκέπτεται και επιβλέπει τους χρόνους εκτέλεσης του έργου» σχολίασε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνική δικτύωσης η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή.

  • «Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πατρίδας μας» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου.

 

Μοιράσου το άρθρο: