Πυκνό χιόνι έχει πέσει  σε αρκετές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών από χθες αργά  το απόγευμα,  με τα μεγαλύτερα προβλήματα να σημειώνονται στην περιοχή του Δήμου Αμφίπολης, όπου  λόγω πτώσης δέντρων αλλά και πυλώνων της ΔΕΗ δεν έχουν ρεύμα οι κοινότητες Μπάφρας, Κορμίστας και το Ροδολίβος . Η κυκλοφορία στους κεντρικούς οδικούς άξονες διεξάγεται κανονικά  ενώ η προσοχή των οδηγών σε κάθε σημείο κυκλοφορίας πρέπει να είναι αυξημένη, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών σε συνεργασία με τους Δήμους βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Σερρών Γιώργος Καραγιαννίδης είπε πως χιονόστρωση έχουμε στις περιοχές προς  δρόμο για Λαϊλιά, στην Ορεινή και Βροντού, στο Δήμο Βισαλτίας στο Λαγκάδι στο δρόμο προς Σκεπαστό, όπου «δίπλωσε» μια νταλίκα το πρωί και ένα φορτηγάκι όπως είπε ο Δήμαρχος της περιοχής Αθανάσιος Μασλαρινός στην ΕΡΤ Σερρών, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς και διεκόπη η κυκλοφορία, η οποία το μεσημέρι αποκαταστάθηκε.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε και σε περιοχές του Δήμου Ν.Ζίχνης

Ο κ. Καραγγιανίδης τόνισε πως υπάρχει άριστη συνεργασία με την Π.Ε Σερρών όπου ήδη έχουν σταλεί μηχανήματα και τους Δήμους, καθώς και με την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ από το απόγευμα θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση του φαινομένου

Μοιράσου το άρθρο: